SCHIMBARE ORĂ IARNĂ 2017. Tot ce trebuie să știi

În acest weekend, se schimbă ora. 

SCHIMBARE ORĂ IARNĂ 2017. Începând din noaptea de sâmbătă spre duminică, vom trece la ora de iarnă. Trecerea se face în noaptea dintre 28 octombrie și 29 octombrie. Ora 04:00 a dimineții va deveni ora 03:00. 

SCHIMBARE ORĂ IARNĂ 2017.  Ziua de duminică, 29 octombrie, va fi cea mai lungă din an, de 25 de ore. 

SCHIMBARE ORĂ IARNĂ 2017.  România a aderat la schimbarea orei în 1932. 

SCHIMBARE ORĂ IARNĂ 2017. Medicii sunt de părere că oamenii au nevoie de aproximativ o săptămână pentru a se obișnui cu schimbare orei. Tudor Ciuhodaru consideră că este nevoie de 15 zile. 

SCHIMBARE ORĂ IARNĂ 2017.  Organismul uman se adaptează la schimbarea orei în cincisprezece zile. "Particularităţile fizice şi psihice individuale influenţează modul cum se realizează aceasta adaptare. De aceea unii pacienţi pot prezenta o simptomatologie polimorfă, mergând chiar până la agravarea sau decompensarea unor afecţiuni", a spus medicul Tudor Ciuhodaru. 

[citeste si]

SCHIMBARE ORĂ IARNĂ 2017.  Pentru cei cu probleme de sănătate, efectele schimbării orei ar putea fi mai serioase. În această ultimă categorie sunt incluși, în special cei care suferă de depresie sau probleme cardiace. Odată cu schimbarea orei, pentru această categorie de persoane mai afectate, există risc de sinucidere, atac de cord. 

SCHIMBARE ORĂ IARNĂ 2017.  Efectele schimbării orei pot fi chiar extreme. Unii oameni de știință vorbesc despre probleme de sănătate mintală cauzate de schimbarea orei. 

SCHIMBARE ORĂ IARNĂ 2017.  Medicul Tudor Ciuhodaru subliniază că efectele schimbării orei sunt: 

1. creşte riscul de infarct cu 5-10%, timp de trei zile după schimbarea orei, în special la persoanele tinere, active profesional,

2. creşte riscul suicidar, timp de două săptămâni de la modificarea orei, în special la depresivi şi la cei vulnerabilitati psihoemoționale.

SCHIMBARE ORĂ IARNĂ 2017.  Alte efecte ale schimbării orei sunt: modificări cardiovasculare manifestate prin variaţii ale tensiunii arteriale şi variate tulburari de ritm cardiac și modificări ale calității somnului (insomnie, somnolenţă), astenie, apatie, anhedonie, agitaţie, irascibilitate, anxietate, tulburări de concentrare şi memorie, cefalee, vertij, moficarea apetitului (inapetenţă sau bulimie), până la dereglari afective sezoniere şi ideaţie suicidară. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel