Schimbare pe ”Drumul Morții”. Va apărea un parapet pe mijloc

FOTO: Facebook
FOTO: Facebook

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Buzău a anunțat semnarea contractului pentru un proiect pilot pe DN 2 E85, cunoscut și ca ”Drumul Morții”.

Directorul Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Buzău, Sorin Robu, a semnat contractul pentru implementarea unui proiect pilot la nivel național.

”Este vorba despre amplasarea pe DN 2 E85, sectorul cuprins între Buzău și Râmnicu Sărat, a 3 sisteme de deschidere în caz de urgență cu scopul creării zonelor de acces și intervenție. 

Astfel, pe DN 2, E85, pentru protejarea participanților la trafic, dar și pentru a se putea interveni mai ușor în cazul unor evenimente rutiere, ori înzăpeziri, pe 3 sectoare, se va amplasa parapet median, prevăzut cu sisteme speciale de deschidere și manevrare dintr-un capăt sau din ambele”, transmite Direcția Regională de Drumuri și Poduri Buzău, într-o postare pe contul de Facebook.

DN 2 E85, ”Drumul Morții”

Drumul DN 2 E85, care face legătura între Capitală și de nordul Moldovei, este cunoscut ca ”Drumul Morții”, ca urmare a numărului foarte mare de accidente grave petrecute pe acesta.

Potrivit presei locale, de la începutul anului, pe raza județului Buzău s-au produs 274 de accidente  în creștere cu 14 față de anul trecut, dintre care peste 30 din categoria celor cu repercusiuni grave (mai puțin cu 10 față de anul trecut), în urma cărora 20 de persoane şi-au pierdut viaţa (în scădere cu 1), iar 14 au fost rănite grav (în scădere cu 11 comparativ cu anul 2022).

Iar printre cauzele care au stat la baza accidentelor se numără consumul de substanțe psihoactive sau alcool, iar în ultima vreme se adaugă și traficul crescut al șoferilor din Ucraina, pe fondul invaziei Rusiei, din februarie 2022.

”De la începutul conflictului până în prezent au fost organizate, în medie zilnică, peste 300 de filtre, fiind verificate, în total, 46.584 autoturisme înmatriculate în Ucraina şi 582.979 cetăţeni ucraineni.

Totodată, au fost verificate, în medie zilnică, 1.190 locaţii de cazare. Cetăţenii ucraineni au fost implicaţi în 288 accidente rutiere, au săvârşit 6.551 infracţiuni şi le-au fost aplicate 5.296 sancţiuni contravenţionale în valoare de 2.861.060 lei”, arată datele centralizate la nivelul MAI, scrie Opinia Buzău.

Citește și: Cele mai multe accidente mortale din Buzău se produc vinerea, între orele 14:00 și 20:00, pe DN2 - E85, ”drumul morţii”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel