Dr. Denisa Zaharia, medic stomatolog ortodont, de la PerfectDent, a vorbit pentru DC News despre cel mai grav caz pe care l-a tratat.
Dr. Denisa Zaharia ne-a vorbit despre durata tratamentului, vârsta pacientului și, mai exact, problema sa. Finalul a dus la o schimbare extrem de importantă nu doar estetic și din punct de vedere al sănătății, ci și psihic.
”Avem tendința să credem că dacă dizarmonia dento-alveolară este mai mare, cazul este mai grav, dar, în realitate, un rol important îl are și impactul psihologic al problemelor dentare asupra pacientului, cum percepe el anomalia pe care o are. Sunt anomalii care, din punctul de vedere al medicului, nu sunt grave, sunt ușor de tratat, dar pentru pacient sunt foarte importante.
Cazurile dificile sunt însă cele cu deviații mari de la o dezvoltate normală a maxilarelor, care nu se mai pot rezolva printr-un simplu aparat dentar și care necesită și un tratament chirurgical asociat tratamentului ortodontic.
Un astfel de caz este, spre exemplu, cel al unei paciente adulte, de 22 ani, cu un prognatism mandibular accentuat (dezvoltare în exces a mandibulei) care a necesitat, pe lângă purtarea aparatelor, și o intervenție chirurgicală. Durata totală a tratamentului a fost de 3 ani, însă a avut un impact major asupra psihicului pacientei, care dintotdeauna a suferit din cauza deformării faciale produse de anomalie”, a spus Dr. Denisa Zaharia, medic stomatolog ortodont, de la PerfectDent, pentru DC News.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News