Schimbarea puterii, marele plan pentru Cotroceni. Chirieac compară PSD și PNL cu Tom și Jerry: Când trece efectul, Tom îl bate de-l rupe

captură video
captură video

Se joacă PSD și PNL de-a șoarecele și pisica? Bogdan Chirieac explică de ce "șoricelul liberal" a prins curaj în fața electoratului.

Marcel Ciolacu urmează să fie reconfirmat pentru un nou mandat în fruntea PSD. Acesta deține oficial funcția de președinte al partidului din 22 august 2020, după Congresul PSD, însă a preluat conducerea interimară încă din noiembrie 2019, când Viorica Dăncilă a demisionat ca urmare a înfrângerii la alegerile prezidențiale. Tot în 24 august vor fi validați 4 vicepreședinți noi. Astfel, conducerea partidului va fi compusă din 8 vicepreședinți responsabili pe diferite domenii, 8 vicepreședinți regionali, doi prim-vicepreședinți, președintele, secretarul general și președintele Consiliului Național.

În primă fază, analistul politic Bogdan Chirieac a făcut o radiografie a ceea ce înseamnă congresul de mâine pentru PSD, pentru PNL și pentru România de după alegerile din iarnă.

"Congresul de mâine nu cred că urmărește consolidarea poziției în fața publicului ci consolidarea internă a partidului. Marcel Ciolacu și-a recrutat o echipă nouă cu care speră să câștige și prezidențialele și parlamentarele, să obțină cel mai mare scor așa cum a făcut în 2020. Cât privește componența partidului, unele personalități sunt în regulă și te aștepți să-ți aducă un plus de valoare, totuși Daniel Băluță a câștigat alegerile în București, alte personalități sunt cu semn de întrebare în continuare, dar până la urmă Marcel Ciolacu validează în momentul acesta o echipă de conducere care-și asumă, practic, responsabilitatea pentru ceea ce se va întâmpla de aici în trei luni de zile.

Care, cum, unde - Chirieac arată diferența dintre PSD și PNL

PSD-ul e viu, Oricum am spune, e viu. Chiar și bomba asta pe care și-a pus-o în propriul bazin electoral cu pensionarii (nu se așteptau să se întoarcă totul împotriva lor) dar măcar PSD-ul e viu. PNL-ul e pe nicăieri. Celelalte partide... cum se întâmplă, cum se poate, dar PNL-ul este pe nicăieri astăzi când vorbim. Măcar Marcel Ciolacu, pe 24 august, va fi validat oficial ca și candidat  la președinția României. PNL-ul încă n-a făcut-o pentru Nicolae Ciucă. De ce vă spun că e pe nicăieri PNL-ul? Fiindcă e pe nicăieri! În primul rând că nu și-a anunțat oficial candidatul. Știm doar pe surse că e Nicolae Ciucă. Asta e o chestiune esențială. În primul rând pentru partid e important, pentru că odată cu anunțarea candidatului se încheie lupta internă în partid. La PSD nu a fost o luptă internă, dar la PNL este o luptă internă. În opinia mea, Nicolae Ciucă trebuia anunțat în luna iunie când erau pe val" a explicat Chirieac.

PNL, șoricelul din "Tom și Jerry"?

"Știți cum e situația asta cu PNL-ul? Știți desenele cu Tom și Jerry? Șoricelul Jerry mănâncă o pastilă și se face mai mare decât Tom. Și dă-i și bate-l și nu știu ce... La un moment dat, pastila își pierde efectul și șoricelul devine înapoi mic. Și îl bate Tom. Îl bate Tom de-l rupe. Așa e PNL-ul. S-a lipit, grație PSD, au comasat alegerile, un fel de cap fără coadă, au comasat localele cu patru luni de zile... PNL-ul a luat un procent foarte bun, n-au luat cei 15% cât se așteptau ci au luat acolo împreună cu ei 48% și peste, și 30% la locale...

Și-acum PNL-ul zice - Dom'le, eu sunt cu 30%! Exact ca Jerry după ce a luat pastila! Dar nu-i așa! La parlamentare și prezidențiale ești mic mititel, nu mai ai altă pastilă pe care s-o iei cu comasarea alegerilor. Credeam că toată vara sunt la muncă! PNL-ul, după 9 iunie, a închis și a plecat în vacanță. Nu s-a întors nici acum" este analogia făcută ad-hoc, în platoul România TV, de Bogdan Chirieac.

BONUS: Cei care s-au săturat de politică își pot lua un răgaz de 4 minute pentru a se delecta cu celebrul episod amintit de Bogdan Chirieac, aici:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel