Ministrul Educației Liviu Pop a anunțat în cadrul interviului acordat DCNews că intenționează să schimbe metodologia de organizare a examenului de Bacalaureat și Evaluarea Națională.
Rozina Miron, informatician de la Colegiul "Al. I. Cuza" din Galați, a făcut infarct în prima zi a examenului de Bacalaureat, în timp ce introducea datele de la contestaţiile de la Evaluarea Naţională.
Profesorul făcuse parte, în dimineața respectivei zile, şi din comisia de Bacalaureat.
Colegii de muncă ai profesorului au povestit că acesta se plângea de oboseală şi de condiţiile de-a dreptul inumane de muncă, câte 12-14 ore pe zi, în căldură excesivă şi hărţuită pe conducerea liceului pentru că, pe fondul epuizării, ar fi comis nişte erori în timpul probelor de competenţe la Bacalaureat.
Ministrul Educației, Liviu Pop, a vorbit despre acest caz și a anunțat schimbărea metodologiei de organizare.
”Este trist ceea ce s-a întâmplat și îmi doresc să nu se mai întâmple acest aspect, de aceea pe zona de Evaluare Națională, pe zona de evaluare la Bacalaureat, pe zona de titularizare în sistemul de învățământ, pe definitivare în zona de învățământ, trebuie să schimbăm clar procedurile. Nu sunt de acord să alerge persoanele, prefer să alerge hârtiile. Suntem astăzi în dezbatere pentru metodologia de organizare a acestor concursuri pentru anul viitor. Până în 31 august trebuie să venim cu metodologia de organizare. Nu vom interveni în probe, pentru că nu avem cum, ne spune legea Educației clar ce trebuie să facem, dar cum ne organizăm noi la nivelul sistemului, cum facem corectura, cum plimbăm hârtiile și nu profesorii depinde de noi, cei de la Minister și colegii din Inspectorate. Iau în calcul și repartiția elevilor la liceu să se poată face pe fișe. Să folosim tehnologia în procesul de evaluare. Dau un exemplu: putem scana toate lucrările, să facem centre de corectură unde profesorul vine și corectează lucrarea scanată. Să nu îi putem pe colegii noștrii, în special informaticienii să stea zeci de ore să introducă datele. Se poate eficientiza folosind tehnologia modernă iar lucrul acesta îl avem în calcul astăzi la nivelul Ministerul Educației Naționale, unde vrem printr-un proiect european să introducem și evaluarea și evidența școlarilor pe platformă virtuală, pe biblioteca școlară virtuală. Anul acesta sper să găsim o metodologie care să nu mai expună la efort supra omenesc pe colegii noștri.”, a spus Ministrul Educației pentru DCNews.
Liviu Pop a afirmat faptul că își propune să facă în fiecare județ, unul sau două centre de evaluare, unde profesorii primesc pe suport electronic lucrarea, pe care o corectează după barem.
Puteți urmări răspunsul integral de la minutul 23:00:
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News