Evaluarea lucrărilor în cadrul sesiunii de Bacalaureat din toamnă va suferi unele modificări. Ministerul Educației are în vedere eliminarea completă a posibilităților de fraudă, în urma incidentelor din luna iunie.
Elevii care nu au reușit să promoveze examenul de Bacalaureat în prima sesiune au acum ocazia să încerce din nou, în a doua sesiune. De data aceasta regulile vor fi mai stricte. Trebuie ştiut că orice încercare de fraudare a examenului va fi eliminată din start iar procedura de corectare a lucrărilor va fi supusă unor schimbări importante. Acestea vor fi transmise profesorilor evaluatori în format digital, după ce vor fi scanate și expediate către profesorii din întreaga țară. Cadrele didactice le vor corecta simultan, folosindu-se de accesul la internet şi un soft speacializat. Aceste tehnologii au fost deja implementate în centrele de examen din România.
Elevii nu vor mai avea nevoie să îndoaie colțurile paginilor pentru a-și proteja anonimatul lucrării, deoarece acest proces va fi realizat direct pe platforma digitală. Tezele de examen vor fi scanate de către supraveghetori, încărcate pe platforma securizată a Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS) și ulterior transmise electronic către doi profesori diferiți din țară.
„Diferenţa pentru elevi este că nu se mai securizează colţul paginii iniţiale, prima pagină rămâne cu datele la vedere, pentru că secretizarea o va face platforma digitală automatizat. „Platforma identifică automat diferenţele de note între cei doi evaluatori. Când diferenţa este mai mare de un punct, lucrarea se distribuie automat altor doi evaluatori din ţară. Se elimină cea mai mare şi cea mai mică dintre note şi se face media între notele rămase”, a transmis Sorin Ion, secretar de stat, potrivit educatieprivata.ro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News