Scholz, conversație telefonică cu Zelenski. Discuții despre pace și armament

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Cancelarul german Olaf Scholz a asigurat Ucraina că partenerii săi internaționali vor coopera strâns în ceea ce privește sprijinul militar într-o convorbire telefonică cu președintele ucrainean Volodymyr Zelenskiy, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului, joi.

Convorbirea telefonică a avut loc înaintea discuțiilor de vineri dintre Scholz, președintele francez Emmanuel Macron și prim-ministrul polonez Donald Tusk la Berlin, pentru a discuta despre ajutorul pentru Ucraina, la puțin peste doi ani de la invazia Rusiei în vecinul său.

"Cancelarul și președintele ucrainean au convenit să-și continue dialogul constructiv, și în ceea ce privește sprijinul global pentru o soluție pașnică, și să rămână în contact strâns", a declarat purtătorul de cuvânt german într-o declarație.

Zelenskiy a declarat că au discutat despre cooperarea în domeniul apărării și că a mulțumit Germaniei pentru alăturarea eforturilor Cehiei de a obține muniție pentru artilerie pentru Ucraina, care va aduce rezultate până în luna iunie.

"Am informat cancelarul federal despre nevoile prioritare ale apărătorilor ucraineni: vehicule blindate, artilerie și apărare antiaeriană", a postat Zelenskiy pe platforma de socializare X.

Scholz a rezistat până acum apelurilor de a furniza Ucrainei rachete de croazieră Taurus, spunând că ar fi nevoie ca soldații germani să fie implicați pentru a ajuta la operațiunile lor, ceea ce ar putea duce la o escaladare internațională a conflictului.

Zelenskiy a spus că el și Scholz și-au coordonat pozițiile înainte de întâlnirea trilaterală de vineri de la Berlin. Discuțiile vin în urma tensiunilor dintre Franța și Germania legate de comentariile făcute de Macron, în care nu a exclus posibilitatea de a desfășura trupe terestre în Ucraina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel