Scholz și Zelenski vor negocieri pentru retragerea trupelor ruse de pe teritoriul Ucrainei

Sursă foto: Pexels (Sora Shimazaki)
Sursă foto: Pexels (Sora Shimazaki)

Cancelarul Germaniei Olaf Scholz și președintele ucrainean Volodimir Zelenski doresc să obțină prin intermediul negocierilor o soluție de retragere a trupelor ruse de pe teritoriul Ucrainei. 

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a vorbit, marţi, cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, cei doi lideri pledând pentru o soluţie negociată care să conducă la retragerea totală a trupelor ruse de pe teritoriul ucrainean. 

"Cancelarul Olaf Scholz a vorbit din nou prin telefon astăzi, în cadrul contactelor constante, cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. Cancelarul şi preşedintele Ucrainei au avut un schimb de opinii despre actuala situaţie militară şi umanitară din Ucraina. Au fost de acord că orice soluţie negociată între Ucraina şi Rusia trebuie să realizeze încheierea atacurilor Rusiei şi retragerea trupelor ruse de pe teritoriul Ucrainei", anunţă Guvernul de la Berlin, potrivit unui comunicat postat pe site-ul propriu şi vizualizat de Mediafax.

"Cancelarul german şi preşedintele ucrainean au discutat şi despre posibilităţi suplimentare de susţinere a Ucrainei şi au stabilit să menţină contactele strânse", subliniază Guvernul Germaniei.

Rusia, declarații despre negocierile cu Ucraina

Rusia spune că nu au loc discuții de pace cu Ucraina, ”sub nicio formă”, pentru că ”Ucraina s-a retras din proces”.

Rusia și Ucraina nu poartă discuții ”sub nicio formă”, a declarat ministrul adjunct de Externe, Andrei Rudenko, pentru Interfax, agenție citată de Sky News.”Nu, negocierile nu au loc”, a spus acesta.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky, a declarat anterior, pentru BBC, că înțelege necesitatea dialogului cu Rusia și că, din partea lor, ”nu toate punțile diplomatice au fost arse". Vezi mai multe AICI.

Budapesta cere mai mult timp pentru a abandona petrolul rusesc

Încă nu există unanimitatea pentru cel de-al șaselea pachet de sancțiuni UE, care include un embargo asupra petrolului rusesc. Mai presus de toate, premierul ungar Viktor Orbán blochează aprobarea, cerând garanții suplimentare, în ciuda numeroaselor încercări de mediere ale Comisiei, scrie Europa Today.

Cea mai recentă încercare a Bruxelles-ului de a convinge Budapesta ar fi o compensare economică pentru pierderile suferite în cazul opririi livrărilor de țiței din Rusia. Citește continuarea AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel