"Sciții" din Ungaria, acuzaţi că ar pune la cale o lovitură de stat. Autoritățile au fost alertate

Sursa Foto: FreePik
Sursa Foto: FreePik

Miercuri în Ungaria au fost anunțate raiduri împotriva unui grup înarmat extremist, suspectat că ar pregăti o lovitură de stat, care afirmă că ar aparţine etniei "scite".

 

Printre cele opt persoane reţinute, trei sunt în continuare în custodia poliţiei, având vârste cuprinse între 53 şi 88 de ani.

Anchetatorii au fost alertaţi de o înregistrare video, difuzată în noiembrie pe reţelele de socializare, în care grupul proclama o "Ungarie scită" şi evoca instituirea unor "trupe paramilitare" cu scopul de a "dezarma poliţia şi soldaţii" şi de a răsturna guvernul.

Diverse documente şi un important arsenal au fost descoperite în cursul percheziţiilor, "semn al hotărârii grupului", potrivit BNI. Conform primelor elemente, este vorba de "arme de foc, muniţii, mitraliere şi diferite pistoale".

Sciţii sunt un grup de popoare nomade care au trăit în stepele eurasiatice între secolele VIII şi II î.Hr.

În Ungaria diverși militanţi de extremă dreaptă pretind că ar face parte din această etnie veche

Dar în Ungaria, militanţi de extremă dreaptă pretind că ar face parte din această veche etnie. La recensământul din 2022, erau circa 2.400 de persoane care revendicau scita ca fiind limba lor maternă.

Anul trecut, Alfred Pocs, cunoscut pentru teoriile sale complotiste, în special despre COVID-19, a prezentat în parlament o propunere în vederea recunoaşterii oficiale a sciţilor ca minoritate naţională.

Aceasta a fost totuşi respinsă în masă după un aviz al Academiei de Ştiinţe care estima că "condiţiile nu sunt reunite". "Ei au dispărut în urmă cu mai bine de două milenii", se menţiona în document, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel