„Școala altfel” și „Săptămâna verde”, adevărate bătăi de cap pentru părinți. O mamă a cerut lămuriri Ministerului Educației

Foto cu caracter ilustrativ: Freepik
Foto cu caracter ilustrativ: Freepik

„Școala altfel” și „Săptămâna verde”, care  se desfășoară în perioada 27 februarie - 16 iunie 2023, le dau adevărate bătăi de cap părinților. Aceștia sunt nevoiți să scoată din buzunare bani mulți dacă vor ca cei mici să participe la activități. Confruntată cu o astfel de problemă, o mămica i-a scris un mesaj pe Facebook ministrului Educației. Însă, aceasta nu a primit niciun răspuns.

 

Părinții sunt nevoiți să organizeze, dar și să scoată câteva sute de lei din buzunar dacă vor ca micuții lor să participe la activitățile școlare din cadrul „Școala altfel” și „Săptămâna verde”. Însă, problema cea mai mare este că nu toți își permit să dea atâția bani. O mamă a cerut lămuriri pe pagina oficială de Facebook a Ministerului Educației:

„Bună ziua! Hristos a Înviat! Dumnoavoastră ați "inventat" Saptamâna Altfel și Săptamâna Verde în ce scop, mai exact, dacă școala nu le poate susține?

Toata presiunea e pe părinți, atât organizatoric, cât si financiar. Nu e treaba școlii să organizeze și să găsească soluții pentru aceste săptamâni inventate de dumnoavostră?!

Ne puneți în brațe aceste săptamâni speciale, ca și cum ar fi exclusiv treaba noastră, a părinților, să le susținem, gândim, organizăm, rezervăm, plătim, asigurăm transportul. Cum e posibil așa ceva?!

Vă rog sa luați notă și să remediați aceste probleme. Ori vă organizați și preluați 100%, ori le scoateți din programă.

Vă mulțumesc”, este mesajul pe care femeia l-a trimis pe pagina de Facebook a Ministerului Educației:

Cu toate acestea, femeia nu a primit niciun răspuns și a făcut mesajul public, cu o mențiune:

„În atenția: Ligia Deca & Ministerul Educației - România, v-am scris astazi, pentru că, nu știu dacă știți, dar niște părinți - mulți! - lucrează în locul dumneavostră de ani de zile, să vă susțină Săptămânile Speciale pe care, atunci când le-ați gândit, le-ați gândit și atât. Ulterior ni le-ați pus în brațe nouă. Nouă și învățătorilor și diriginților care, la rândul lor, nici ei nu pot susține săptămânile astea fără ajutorul nostru.

Vă invit insistent, așa cum v-am scris și-n mesajul privat la care nu mi-ați răspuns, ori să le eliminați, ori să acordați școlilor fondurile și logistica necesare să le susțină. Eu si alții ca mine ne-am săturat să vă facem treaba. Vă mulțumesc”, a scris femeia pe pagina de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel