Şcoala de programare Codecool susţine cursuri de programare pentru dezvoltarea unei cariere în domeniul IT

Persoanele care vor să-şi dezvolte o carieră în domeniul IT se pot înscrie pe o platformă implementată de Codecool, primul start-up din educaţia IT, ce are 100 de parteneri de business în şapte ţări.

Conform iniţiatorilor cursurilor, platforma nou lansată vine în sprijinul celor care vor să facă o conversie profesională cu informaţii complete despre întreg procesul de aplicare, precum şi tipurile de poziţii pentru care se pot pregăti.

Cursurile de programare, cu durata cuprinsă între 4 şi 12 luni, în campusul din Bucureşti, pregătesc viitori programatori, indiferent de studiile şi activitatea profesională anterioare ale celor interesaţi.

"Venim în întâmpinarea celor care vor să activeze în domeniul IT cu o modalitate disruptivă de acumulare a cunoştinţelor necesare pentru a-i transforma în candidaţi de care fiecare angajator are nevoie. Tocmai de aceea, platforma codecool.com/ro oferă celor interesaţi toate informaţiile de care au nevoie şi posibilitatea de a se înscrie pentru a face schimbarea dorită în viaţa lor profesională. Cu ajutorul acestui sistem de învăţare, cursanţii Codecool acumulează nu doar cunoştinţe tehnice, ci şi experienţă practică în dezvoltarea de produse software şi managementul proiectelor, lucrând în echipe pe soluţionarea unor potenţiale situaţii de la locul de muncă, încă din prima zi", declară Jozsef Boda, CEO al Codecool.

La baza programului Codecool stă Mastery Based Learning - o metodă de studiu care presupune că fiecare cursant trece prin materie în ritm propriu. Astfel, sub îndrumarea unor mentori bine pregătiţi, cursanţii parcurg rând pe rând patru camere, având acces la una nouă doar dacă şi-au însuşit toate cunoştinţele din cea anterioară. Trecerea prin fiecare cameră poate dura între 2 şi 4 luni, timp în care cursanţii lucrează la proiecte în echipă şi beneficiază de mentorat individual. În acest mod, cei înscrişi sunt pe deplin responsabili de propriul proces de învăţare, păstrându-şi astfel motivaţia şi dezvoltându-şi o gândire flexibilă.

Reprezentanţii start-up-ului subliniază că subiectele de studiu includ: limbaje de programare precum Python, .NET, Java şi Javascript, GIT, lucrul cu diferite baze de date prin metoda Agile pentru dezvoltarea de software, ca de exemplu, SCRUM. De asemenea, pe lângă formarea competenţelor digitale, compania pune un accent puternic pe dezvoltarea abilităţilor de tip soft-skills cum sunt: soluţionarea conflictelor, business-thinking şi crearea unei culturi de feedback, toţi factori cruciali în mediul actual de lucru.

După terminarea cursurilor, Codecool facilitează întâlniri între cursanţi şi companiile de top care îşi caută angajaţi, astfel că aceştia pot participa la interviuri şi au garanţia unui loc de muncă după încheierea programului.

Potrivit unui studiu recent întocmit de Brainspotting şi Codecool, în România există o lipsă de aproximativ 50.000 de profesionişti IT, iar momentan peste 60% din companiile româneşti IT&C văd în recrutarea de personal IT o provocare de business. În plus, deşi România are printre cei mai mulţi ingineri per capita şi depăşeşte ţări precum SUA, India, China sau Rusia, statisticile arată că, la nivel local, lipsesc anual peste 15.400 de profesionişti IT.

Misiunea principală a Şcolii de programare Codecool, înfiinţată prin fondurile de capital privat din Ungaria, este de a reinventa procesul de educaţie IT şi de a completa lipsa actuală şi viitoare a profesioniştilor prin intermediul programului său unic de instruire orientat spre practică.

Compania, care şi-a propus ca în 2019 să înregistreze venituri de 5,1 milioane de euro, oferă cursuri de programare intensivă de 12 plus 6 luni în Budapesta, Miskolc, Cracovia şi Varşovia şi are obiectivul pe termen mediu de a-şi stabili prezenţa în 10 mari oraşe europene.

Programul de formare, care este implementat cu ajutorul mentorilor ce au experienţă în dezvoltare software oferă cunoştinţe actualizate şi gata de utilizare, cu garantarea unui loc de muncă după terminarea cursurilor. În plus, absolvenţii îşi pot post-finanţa taxa de şcolarizare din salariile noului lor loc de muncă dobândit cu ajutorul calificării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel