Şcoală generală cu învăţământ step by step, modernizată cu fonduri europene

Şcoala Gimnazială nr. 13 din Râmnicu Vâlcea, una din cele două unităţi şcolare din oraş care au şi clase de învăţământ step by step, va intra într-un amplu proces de modernizare şi renovare printr-o proiect european în valoare de peste 5 milioane de lei, au anunţat, marţi, reprezentanţii municipalităţii.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei, Daniel Ionescu, a precizat că fondurile au fost obţinute în cadrul Programului Operaţional Regional, zilele trecute fiind semnat şi contractul de finanţare pentru acest proiect care prevede amenajarea unor noi săli pentru învăţământul step by step, dar şi modernizarea sălii de mese pentru cei aproximativ 200 de elevi înscrişi în acest program educaţional.

"Contractul de finanţare pentru obiectivul 'Lucrări de reabilitare, modernizare şi dotare Şcoala Gimnazială nr. 13' are o valoare totală de 5.080.317,96 lei, din care 4.978.711,60 lei finanţare nerambursabilă. Lucrările urmează a fi derulate atât la clădirea şcolii - modernizarea şi dotarea sălilor de clasă şi a laboratoarelor de chimie, IT, fonic şi biologie, montarea unei instalaţii de climatizare, extinderea reţelei de internet (wireless), înlocuirea şi modernizarea sistemului de supraveghere video, amenajarea unor săli pentru învăţământul 'step by step' şi modernizarea şi dotarea sălii de mese - cât şi la sala de sport, urmând să fie înlocuite suprafaţa de joc, instalaţia de iluminat, cea termică, uşile şi ferestrele, totodată avându-se în vedere şi dotarea cu panouri de baschet mobile, set de volei, porţi de handbal, spaliere, saltele etc. Proiectul are în vedere şi amenajări exterioare, respectiv refacerea aleilor şi a pavajelor în curtea şcolii, a spaţiilor verzi, amenajarea unui teren de sport cu suprafaţă sintetică, dar şi facilităţi pentru colectarea selectivă a deşeurilor ", a transmis reprezentantul Primăriei Râmnicu Vâlcea.

Aceasta este cea de-a patra investiţie derulată în Vâlcea pe fonduri europene în unităţile şcolare din oraş. În prezent, primăria are asigurată finanţarea pentru reabilitarea termică a Colegiul Naţional de Informatică "Matei Basarab", a Şcolii Gimnaziale "I.G. Duca" şi a internatului şi cantinei Colegiului Naţional "Mircea cel Bătrân". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel