Scoaterea românilor din Gaza. Chirieac: ”Dacă va fi o cale de ieșire pentru americani, va fi una și pentru români''

FOTO: Freepik @user13721808
FOTO: Freepik @user13721808

Bogdan Chirieac susține că dacă va exista o cale de ieșire din Gaza, românii se vor afla printre cei care vor părăsi zona de conflict, în contextul în care Israelul a dat un ultimatum să se meargă spre granița de sud a Fâșiei Gaza.

Analistul politic Bogdan Chirieac explicat că nu se pune problema ca românii care se află în Fâșia Gaza, aproximativ 200-300 de persoane, nu vor putea ieși din zona aflată în plin conflict, chiar dacă acestea nu au documente de călătorie valabile, cât mai mult faptul că nu se poate ajunge la granița cu Egiptul, o posibilă poartă de ieșire.

”Dacă va fi o cale de ieșire (n.r. din Fâșia Gaza) pentru americani, cu siguranță va fi o cale de ieșire și pentru români. Problema fundamentală este că militanții Hamas nu îi lasă pe civili să iasă, îi folosesc drept scuturi umani.

Altminteri, fără nici un fel de problemă, România are relații excepționale și parteneriat strategic și cu Israel, și cu SUA. Plus că avem o relație specială cu Egiptul. A fost președintele Iohannis la președintele el-Sisi, a fost la vremea respectivă și Eduard Hellvig (n.r. fostul șef SRI), toate lucrurile acestea sunt bătute în cuie.

 Nu e o problemă în acest moment ca să iasă românii, chiar și fără acte, căci înțeleg că mulți dintre ei au actele expirate, că oamenii nu s-au mai preocupat, că așa e omul.

Ești român în Fâșia Gaza, una dintre cele mai periculoase zone ale planetei, ți-ai făcut familie acolo, foarte bine, este opțiunea fiecăruia, dar măcar să ții legătura cu țara-mamă. Era o doamnă care spunea că dânsa și copiii sunt cetățeni români dar au documentele de călătorie expirate, iar Ambasada le-a spus Dacă ajungeți la graniță, vă dăm documente de călătorie provizorii și vă scoatem din Gaza. 

Cum ajungem acolo, asta este principala întrebare, și pentru 200 de români, și pentru două milioane de palestinieni”, a declarat Bogdan Chirieac, la Realitatea Plus.

Citește și: "Mi-e frică, mi-e groază, mi-e prea greu, mi-e rău!" Maia Morgenstern, îndurerară din cauza războiului din Israel. Are familia acolo

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel