Școlile din Franța se închid. Valul 3 al pandemiei lovește puternic țara

Pixabay
Pixabay

Școlile din Franța se vor închide, a anunțat președintele Macron, din cauza numărului mare de cazuri de infectare cu noul coronavirus. 

Școlile din Hexagon se vor închide pentru cel puțin 3 săptămâni, anunță președintele Macron, citat de BBC. Începând de săptămâna viitoare, elevii francezi vor începe orele online. Decizia a fost luată, după ce mai mult de 5.000 de bolnavi în stare gravă  sunt în acest moment la ATI, președintle Macron descriind situația ca fiind una „delicată”. 

Și măsurile de lockdown din unele zone ale țării vor fi extinse în mai multe regiuni. Începând de sâmbătă magazinele neesențiale se vor închide, iar localnicii nu vor putea să se îndepărteze la mai mult de 10 kilometri de casă fără un motiv întemeiat. 

Singurii copii care vor putea veni în clase, la cursuri, sunt cei ai căror părinți lucrează în prima linie. Carantina de noapte, care începe la or 19:00 va rămâne în vigoare în continuare. 

„Trebuie să limităm cât mai mult contactul cu alte persoane”, a declarat președintele francez într-o intervenție în direct. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel