Scopul real al sondajului realizat de USR. Oana Zamfir: E foarte clar care e ținta dintre candidați / video

Sursă foto: Captură emisiunea Sinteza zilei, Antena 3 CNN
Sursă foto: Captură emisiunea Sinteza zilei, Antena 3 CNN

În cadrul emisiunii Sinteza Zilei, de pe Antena 3 CNN, jurnalista Oana Zamfir a vorbit despre sondajul intern realizat recent de USR și a susținut că există o manipulare politică, în contextul alegerilor prezidențiale, care vizează demobilizarea electoratului de dreapta.

Luni seară, Mihai Gâdea a prezentat la emisiunea Sinteza Zilei, de pe Antena 3 CNN, un sondaj intern realizat de USR între 7 și 9 octombrie 2024, după decizia CCR în cazul Dianei Șoșoacă, care a fost exclusă din cursa prezidențială.

La întrebarea „Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidențiale, dumneavoastră cu cine ați vota dintre următorii?", rezultatele au fost următoarele:

1. Marcel Ciolacu 23,4%, 2. George Simion 19,8%, 3. Mircea Geoană 17,2%, 4. Elena Lasconi 17,1%, 5. Cristian Diaconescu 7,6%, 6. Nicolae Ciucă 6,2%, 7. Kelemen Hunor 3,8%, 8. Cristian Terhes 3,1% 9. Ana Birchall 0,7% 10. Ludovic Orban  0,7%, 11. Altul 0,4%.

Jurnalista Oana Zamfir a comentat acest sondaj și a sugerat că el reflectă strategia USR-ului de a-l discredita pe Nicolae Ciucă, având ca scop demobilizarea electoratului de dreapta. Ea consideră că publicarea sondajului este o tactică de manipulare și că scopul este de a convinge alegătorii că voturile pentru Nicolae Ciucă ar fi inutile, deoarece acesta nu ar intra în turul II. 

„Sondajul arată care este ținta USR-ului. E extrem de interesantă aruncarea pe piață, că eu nu vorbesc despre facerea publică a acestui sondaj, ci de aruncarea lui pe piață, ca un mijloc de manipulare. E foarte clar care e ținta USR-ului: Nicolae Ciucă.  

L-au trimis la 6 ca să demobilizeze electoratul de dreapta să mai voteze cu Ciucă, pentru că: „Uite, îi dai voturile degeaba, că nu intră în turul II"

De partea cealaltă, mai e o miza mică, Baubau că intră Simion.”, a spus Oana Zamfir. 

 

Ce căutau useriștii în piață

Oana Zamfir a vorbit, de asemenea, despre prezența useriștilor în Piața Unirii. 

„Mihai Gâdea, ai pus o întrebare și a rămas în aer. Ce căutau useriștii în piață? Domnul Pălărie, cu toată dragostea, s-o fi dus, cum spune domni sa, că era pe la Parlament. În schimb, întrebarea ta cred că avea la bază apelul făcut de doamna Clotilde Armand pe Facebook: Eu fac o plimbare până în Piața Unirii, cine vine cu mine?

A venit doamna Țoiu, colega sa de partid, cu dumneaei, a mai apărut domnul Pălărie și nu a mai apărut nimeni. Și atunci, probabil, au vrut să stingă asta. Nu a mai fost o tentativă de meeting și a fost o plimbare eșuată.”, a spus jurnalista Oana Zamfir la emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3 CNN. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel