Scorţişoara este un condiment gustos cu proprietăți surprinzătoare.
Multe studii au confirmat beneficiile sale pentru sănătate. Dar ce se întâmplă cu organismul dacă luăm o linguriță de scorțișoară pe zi?
Scorțișoara este unul dintre cele mai cunoscute și mai folosite condimente din lume, datorită aromei sale inconfundabile, potrivite pentru aromatizarea diferitelor tipuri de alimente și, în special, a dulciurilor.
În mod tradițional, scorțișoara a fost folosită nu doar pentru a face parfumuri și tămâie, ci și pentru a conserva alimente, dar și ca un adevărat „medicament” natural.
Ceai de ghimbir: rețeta pentru cea mai buna infuzie împotriva tusei și răcelii
Cercetările științifice moderne au confirmat ceea ce se știa deja: acest condiment este cu adevărat concentrat pe sănătate, mai ales dacă este folosit moderat, dar constant.
Doza recomandată pentru a fi consumată este o linguriță de scorțișoară pe zi. Acest condiment este bogat în fibre și săruri minerale importante pentru organismul nostru, cum ar fi calciul și fierul.
Efectele pe care scorțișoara le are asupra organismului nostru într-un timp scurt sunt următoarele:
- îmbunătățește digestia și facilitează activitatea intestinului,
- contrastează greața și răul de mișcare, mai ales dacă este luată sub formă de ceai,
- reglează nivelul zahărului din sânge,
- îmbunătățește circulația,
- previne proliferarea bacteriană și virală,
- scade durerile, în special cele datorate artritei, dar și ciclului menstrual,
- ameliorează durerea în gât,
- îmbunătățește memoria și funcțiile cognitive,
- întărește sistemul imunitar,
- previne formarea celulelor canceroase,
- dă energie și revitalizează organismul,
- contribuie la arderea grăsimilor și, prin urmare, la pierderea kilogramelor în plus.
Dacă nu știți cum să consumați o linguriță de scorțișoară pudră în fiecare zi, o puteți pune în cafea, ceai, lapte sau o băutură vegetală.
Atenție la alimentele care conțin calorii goale: care sunt și de ce trebuie să le limităm consumul
De asemenea, scorțișoara poate fi adăugată în smoothie-uri sau sucurile naturale de fructe și legume. În plus, poate fi consumată sub formă de infuzie, chiar și după mesele principale.
Ceaiul de scorțișoară este potrivit iarna, în timp ce vara apa cu aromă de scorțișoară este un panaceu pentru a te împrospăta și a rămâne hidratat.
În general un consum moderat de scorțișoară este potrivit pentru toată lumea, dar ca întotdeauna există excepții. Dacă ai ficatul bolnav, mai bine evitați să consumați scorțișoară. Nu consumați, zilnic, scorțișoară dacă sunteți însărcinată sau alăptați.
În cele din urmă, aveți grijă să nu depășiți doza. Utilizarea excesivă a scorțișoarei poate provoca alergii, intoxicații, ulcere, iritații ale intestinului și alergii.
Vezi și:
Un metabolism rapid este esențial pentru a ne atinge greutatea ideală. Deși metabolismul rapid sau lent depinde foarte mult de genetică, există unele trucuri pentru a-l accelera și, prin urmare, pentru a slăbi rapid.
Unul dintre ele este să includem la micul dejun alimente care accelerează metabolismul. Multe alimente sunt perfecte pentru acest lucru, deoarece sunt bogate în carbohidrați complecși, fibre și proteine.
Iată care sunt cele mai bune alimente pe care ar trebui să le consumăm la mic dejun pentru a ne accelera metabolismul.
1. Cerealele integrale. Introducerea cerealelor integrale în dietă în locul cerealelor rafinate crește consumul de calorii în timpul digestiei și accelerează metabolismul.
Cerealele sunt o grupă alimentară importantă care include produse din grâu, orez, ovăz și orz. Cerealele integrale includ stratul exterior al cerealelor și se găsesc în făina integrală, fulgi de ovăz, orez brun, în timp ce cerealele rafinate sunt amidonuri care au fost procesate și descompuse și care nu aduc nutrienți importanți organismului, ci doar zaharuri.
Cum să nu te îngrași toamna. Alimentele care absorb grăsimile
2. Ouă (și proteine în general). Ouăle întregi sunt o opțiune excelentă pentru arderea grăsimii de pe burtă. De fapt, sunt unul dintre cele mai bune alimente pentru pierderea în greutate, deoarece sunt bogate în proteine, grăsimi sănătoase, cresc sațietatea și au un conținut foarte scăzut de calorii.
În plus, toate alimentele bogate în proteine, cum ar fi carnea, peștele, ouăle și produsele lactate ajută la accelerarea metabolismului pentru câteva ore. Alimentele proteice, cum ar fi ouăle, cresc rata metabolică cu 15-30%, comparativ cu 5-10% pentru carbohidrați și 0-3% pentru grăsimi.
Zece alimente, cu un indice glicemic scăzut, te ajută să arzi grăsimea de pe abdomen. Lista completă
Cafea și ceai. Potrivit studiilor, cofeina poate ajuta la creșterea ratei metabolice cu până la 11%. În ceea ce privește ceaiul, combinația sa de cofeină și catechine poate ajuta la accelerarea metabolismului. Ceaiul verde este deosebit de bun, mai ales pentru reducerea grăsimii abdominale.
4. Produsele lactate cu conținut scăzut de grăsimi. Produsele lactate degresate (brânzeturi și iaurt cu conținut scăzut de grăsimi) oferă vitamina D și calciu, au un conținut scăzut de calorii și au un mare efect de sațietate. Proteinele din lapte acționează și ca stimulatori metabolici, astfel încât ajută la arderea mai multor calorii pe parcursul zilei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News