Vlăduţ, bucătarul de la „Neatza cu Răzvan şi Dani”, a explicat cum se pregătește rețeta „Scovergi țărănești".
făină
sare
zahăr
drojdie
apă călduță
ulei
Pentru umplutură:
brânză
smântână
Cernem făina într-un vas și o amestecăm cu sarea. Într-un alt vas, pregătim o maia din drojdia amestecată cu zahărul până la diluare, apoi adăugăm puțină apă caldă și o lingură de făină. Omogenizăm maiaua, se lasă la loc cald 10-20 minute, sau până se activează drojdia și se creează bășicuțe la suprafață.
Punem maiaua la mijlocul făinii, turnăm, treptat, apa caldă și amestecăm bine, adăugând și din făina de pe margini. Amestecăm bine până obținem un aluat de scovergi omogen, ușor moale. Adăugăm și puțin ulei, apoi acoperim aluatul cu un ștergar și îl lăsăm la loc cald până își dublează volumul.
Pregătim o baie de ulei într-un ceaun sau o tigaie adâncă. Cu mâinile umezite în apă rece, rupem din aluat și formăm scovergile aplatizând aluatul pe blatul de lucru și dându-i formă rotundă. Scufundăm aluatul în uleiul încins, notează a1.ro. Rumenim scovergile pe ambele părți.
Servim delicioasele scovergi țărănești cu brânză și smântână, calde sau reci, după preferințe.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu