Scovergi țărănești, rețeta bucătarului Vlăduț de la ”Neatza cu Răzvan şi Dani”

Bucătarul Vlăduț / Captură Antena 1
Bucătarul Vlăduț / Captură Antena 1

Vlăduţ, bucătarul de la „Neatza cu Răzvan şi Dani”, a explicat cum se pregătește rețeta „Scovergi țărănești".

Alegeri prezidentiale 2024

Aveți nevoie de următoarele ingrediente:

făină

sare

zahăr

drojdie

apă călduță

ulei

Pentru umplutură:

brânză

smântână

Mod de preparare

Cernem făina într-un vas și o amestecăm cu sarea. Într-un alt vas, pregătim o maia din drojdia amestecată cu zahărul până la diluare, apoi adăugăm puțină apă caldă și o lingură de făină. Omogenizăm maiaua, se lasă la loc cald 10-20 minute, sau până se activează drojdia și se creează bășicuțe la suprafață.

Punem maiaua la mijlocul făinii, turnăm, treptat, apa caldă și amestecăm bine, adăugând și din făina de pe margini. Amestecăm bine până obținem un aluat de scovergi omogen, ușor moale. Adăugăm și puțin ulei, apoi acoperim aluatul cu un ștergar și îl lăsăm la loc cald până își dublează volumul.

Pregătim o baie de ulei într-un ceaun sau o tigaie adâncă. Cu mâinile umezite în apă rece, rupem din aluat și formăm scovergile aplatizând aluatul pe blatul de lucru și dându-i formă rotundă. Scufundăm aluatul în uleiul încins, notează a1.ro. Rumenim scovergile pe ambele părți.

Servim delicioasele scovergi țărănești cu brânză și smântână, calde sau reci, după preferințe.

O prăjitură cu ciocolată gratis, o farfurie de porțelan, una de carton și un simplu șervețel. Experiment

Amintim că medicul nutriționist Mihaela Bilic a scris, tot pe Instagram, despre un experiment interesant legat de o prăjitură. Rezultatul cu privire la percepția consumatorilor i-a uimit pe mulți. 

„Dincolo de calitatea ingredientelor și rețeta după care este preparat un produs, experiența gustativă depinde foarte mult de felul în care este prezentat. Cu alte cuvinte merită să punem preț pe ritualul de servire/eleganța mesei. Într-un restaurant din Illinois a fost făcut un experiment pe 175 de persoane cărora li s-a dat o prăjitură cu ciocolată gratis, pe motiv că este o rețetă nouă, ce trebuie testată înainte de a fi introdusă în meniu. Clienții erau rugați să evalueze calitatea desertului și să spună cât ar plăti pentru el.

Prăjitura Brownie era identică ca rețetă, de aceeași dimensiune, unica diferență consta în modul în care era prezentată. Au existat trei variante: pe farfurie de porțelan, pe farfurie de carton și pe un simplu șervețel de hârtie.

Rezultatul percepției consumatorilor? 

Cea pe farfurie de porțelan a fost declarată “excelentă”, cea pe farfuria de carton a fost “bună”, iar cea pusă direct pe șervețel s-a dovedit a fi “ok, dar nimic special”!

La capitolul preț, clienții au fost dispuși să plătească de 3 ori mai mult pentru o Brownie pe farfurie.

Dacă aspectul și prezentarea contează, de ce să nu folosim asta în beneficiul nostru? Nu consumați mâncarea direct din caserolă, din pungă sau din ambalaj, își pierde din calitate. Și cu cât o apreciem mai puțin, cu atât o să mâncăm mai mult!”, a scris Mihaela Bilic pe contul de Instagram.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel