Ziua Mondială a Bunăstării este o sărbătoare seculară, este celebrată anual pe 21 noiembrie. În această zi, oamenii pot trimite scrisori liderilor.
"Ziua Mondială a Salutului" (World Hello Day) a fost iniţiată în anul 1973 de fraţii Brian şi Michael McCormack din statul Nebraska/SUA, pe considerentul că salutul este o formă elementară de acţiune interumană şi un pas important spre realizarea păcii şi înţelegerii între oamenii de rase, naţionalităţi şi religii diferite.
Serbată prima dată în contextul conflictului dintre Egipt şi Israel, din octombrie 1973, a constituit, iniţial, o formă de protest nonviolent la adresa războiului "Yom Kippur War".
Astăzi, această zi este celebrată în aproximativ 180 de ţări, prilej cu care oricine poate adresa scrisori liderilor politici pentru a-i încuraja în acţiunile pe care le întreprind în soluţionarea paşnică a unor conflicte.
La vremea respectivă, frații McCormack au trimis 1360 de scrisori, în șapte limbi, liderilor guvernamentali din întreaga lume pentru a încuraja participarea la prima zi a Zilei Mondiale. Din acel moment, Ziua Mondială a Salutului este celebrată de oameni din 180 de țări.
[citeste si]
Orice persoană poate participa la Ziua Mondială a Salutului, prin simpla salutare a zece persoane sau mai mult. Aceasta simbolizează importanța comunicării personale pentru păstrarea păcii.
Oamenii din întreaga lume folosesc această zi ca o ocazie de a-și exprima preocuparea pentru pacea mondială. Începând cu un salut simplu la Ziua Mondială a Bunăstării, activitățile lor trimit un mesaj liderilor, încurajându-i să folosească mai degrabă comunicarea decât forța pentru a soluționa conflictele.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu