Vă propunem rețeta unor baghete crocante care sunt atât de bune încât nu va mai rămâne nicio fărâmitură pentru a doua zi.
Publicitate
Pentru aceste baghete crocante veți avea nevoie de:
400 ml lapte călduț;
1 linguriță de sare;
2 linguri de zahăr;
8 grame de drojdie uscată;
40 ml ulei de măsline;
600 grame făină de grâu.
Adăugați sarea, zahărul, drojdia uscată și uleiul de măsline într-un bol în care ați pus laptele încălzit. Amestecați bine. Adăugați făina și frământați un aluat dens, elastic, care nu se va lipi de mâini.
Aluatul se pune într-un bol, uns cu ulei de măsline, se acoperă cu folie alimentară și se lasă într-un loc călduț, până își va dubla volumul.
Ciuperci cu smântână, gătite la tigaie. O rețetă simplă, dar senzațional de bună
Împărțiți aluatul în 10 părți egale. Formați câte o bilă și lăsați-le pe masă, acoperite cu un prosop, circa 10 minute.
Din fiecare bilă de aluat formați câte o mini baghetă. Lăsați baghetele pe masă, sub prosop, încă 20 de minute. Aveți grijă ca baghetele să fie puse la distanță unele de altele.
Halva din mălai, un desert original și foarte ușor de pregătit. Musafirii îți vor cere rețeta
Scufundați fiecare baghetă într-o oală cu apă clocotită pentru 40 de secunde. Cu un cuțit ascuțit, crestați fiecare baghetă, apoi ungeți-le cu lapte.
Coaceți baghetele în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, timp de 40-45 de minute. Poftă bună!
Dacă nu aveți chef să porniți cuptorul, puteți pregăti niște pâinici delicioase într-o tigaie.
Aceste pâinici la tigaie sunt super ușor și rapid de făcut și vor fi apreciate de întreaga familie.
Iată ingredientele și modul de preparare a șase pâinici, cu 170 de calorii fiecare.
4 grame de drojdie uscată sau 14 grame de drojdie proaspătă,
20 grame ulei de măsline,
240 grame făină,
14 grame de sare,
140 ml apă caldă.
Făina se pune într-un castron mare, adăugați drojdia dizolvată în apă și amestecați. Lăsați rezultatul să se odihnească 5 minute.
După ce timpul indicat a expirat, adăugați uleiul și sarea și începeți să frământați până obțineți un aluat lipicios. Aluatul gata se acoperă cu o farfurie și se lasă să crească timp de 60 de minute.
Ulterior, transferați aluatul pe o masa de lucru și împărțiți-l în șase părți. Din fiecare bucată de aluat face o bilă, care se dă prin făină. Acoperiți cele șase biluțe de aluat și lăsați-le să crească încă 15 minute.
Pătrunjel în ulei, indispensabil în bucătărie. Țineți-l întotdeauna la îndemână
După 15 minute, puneți pe foc o tigaie antiaderentă și când este fierbinte, adăugați pâinicile. Vă recomandăm să gătiți pâinicile circa 30 de minute, sub capac, întorcându-le la fiecare 5 minute pentru a se găti uniform.
În ultimele 5 minute de gătit, lăsați-le descoperite. Apoi puteți servi pe masă pâinicile delicioase. Poftă bună!
Vara, în lunile iunie-iulie, în dependență de perioada de plantare, tulpinile înflorite de usturoi, numite popular săgeți de usturoi, încep să se dezvolte.
Tulpinile de usturoi sunt comestibile și foarte gustoase, bogate în vitamine și minerale. Iată o rețetă delicioasă pe care o puteți pregăti din tulpinile de usturoi.
Ingrediente:
tulpini de usturoi - 150 grame,
ouă de pui - 3 bucăți,
brânză tare - 80 grame,
roșii - 1-2 bucăți,
ardei gras - 1 bucată,
ulei - 1-3 linguri,
mărar, sare, piper negru - după gust.
Spălați bine tulpinile de usturoi, tăiați-le păstăile cu semințe, deoarece nu veți avea nevoie de ele. Așezați tulpinile pe un prosop de hârtie pentru a elimina excesul de apă. Apoi tăiați tulpinile în bucăți lungi de 4-5 cm.
Brânza din frigider s-a uscat? Iată cum poate fi înmuiată instantaneu
Spălați ardeiul, curățați-l de semințe și tăiați-l în fâșii subțiri cam de aceeași dimensiune cu tulpinile de usturoi. Tăiați roșiile în cuburi. Se spală mărarul și se toacă mărunt, iar brânza tare se dă prin răzătoarea mare. Sparge ouăle într-un castron mic, adaugă sare, piper, verdeața tocată mărunt și brânza.
Cea mai rapidă și eficientă metodă să crești ceapă verde fără a avea un ghiveci cu pământ
Încinge tigaia cu ulei și pune tulpinile de usturoi. Prăjiți-le la foc mediu aproximativ 2-3 minute. Când s-au rumenit se adaugă roșiile, ardeiul gras și puțină sare. Acoperiți-le cu un capac și gătiți-le la foc mic, timp de 5 minute, timp în care tulpinile de usturoi ar trebui să devină moi.
Se toarnă amestecul de ouă și se reduce focul. Tigaia se acoperă cu un capac. Așteptași 7 minute până când ouăle sunt gata. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu