Scumpirea energiei electrice nu ocolește Parlamentul. Ce factură a ajuns la Casa Poporului pentru consumul pe timp de vară

Scumpirea energiei electrice nu ocolește Parlamentul. Ce factură a ajuns la Casa Poporului / Foto: Facebook Parlamentul României
Scumpirea energiei electrice nu ocolește Parlamentul. Ce factură a ajuns la Casa Poporului / Foto: Facebook Parlamentul României

Scumpirea energiei electrice nu ocolește nici Casa Poporului. Află în articol care este factura pentru consumul pe timp de vară.

Scumpirile la energie electrică se fac simțite în toată țara. Una dintre cele mai mari dar și cele mai scumpe clădiri administrative din lume are o factură la energie pe măsură.

Peste 717.000 de lei a plătit Parlamentul pentru curent electric în luna iulie a acestui an, transmite Digi 24. Suma nu este de mirare dacă ne gândim că doar pentru iluminat sunt folosite 2.800 de candelabre. 

Prețul energiei pentru Palatul Parlamentului, cu 61% mai mare față de iunie 2020 - mai 2021

Palatul Parlamentului găzduiește atât Curtea Constituțională, cât și Muzeul de Artă Contemporană, pe lângă Senat și Camera Deputaților. 

În această vară prețul energiei electrice pentru Palatul Parlamentului a fost cu 61% mai mare față de iunie 2020 - mai 2021. Mai mult decât atât, din luna septembrie Palatul Parlamentului are un nou contract, cu un nou furnizor - costul va fi cu 58% mai mare față de furnizorul precedent.

Preţurile la gaze şi energie, la nivel record în iarnă. Avertisment: Totul va depinde de cât de frig va fi

 

Preţurile gazelor naturale ating niveluri record, iar iarna care urmează ar putea reprezenta o lecţie dureroasă pentru toată planeta. Asta spune o analiză Bloomberg, care arată că revenirea post-pandemică ar putea fi pusă în pericol. Preţurile prohibitive din iarnă, arată specialiştii, ar putea schilodi bugetul oricărei familii şi ar putea eroda prin inflaţie salariile. Astfel, există riscul unor pene masive de curent în ţări în curs de dezvoltare, lucru care ar putea duce la probleme de ordin social şi chiar proteste. 

"Energia stă la baza unei economii. Preţurile mari la energie reverberează în tot lanţul de aprovizionare", a declarat Bruce Robertson, analist la Institutul de Economie pentru Energie şi Analiză Financiară. 

Preţurile la gaze au început să crească încă din startul verii în emisfera nordică, moment în care a venit clar că nu mai exista suficientă aprovizionare în Europa pentru a permite reumplerea rezervelor golite în iarna trecută. Cel mai mare furnizor de gaze din Europa, Rusia, a limitat exporturile din cauza cererii interne, dar şi din cauza unei înţelegeri pentru a reduce tranzitul de combustibil prin Ucraina. 

"Am rămas în urmă vara asta. Traiectoria preţurile din iarnă va depinde de temperaturi, de cât de frig va fi", a declarat Alfred Stern, CEO la OMV AG. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel