Se afundă și Marile Puteri în nisipurile Orientului Mijlociu? Chirieac: Orice ființă umană care nu are mintea rătăcită nu poate să fie de acord cu ce au săvârșit Hamas în Israel

foto: Freepik
foto: Freepik

Tensiuni tot mai mari în Europa, ca "efect advers" la schimbul de focuri dintre Israel și Hamas! În plus, și în rândul palestinienilor sunt civili în suferință, fără scăpare.

Organizația Națiunilor Unite a raportat că aproximativ 423.000 de palestinieni, mai mult de o cincime din populația din Gaza, au fost strămutați în interiorul țării. Temerile legate de o criză umanitară au crescut după ce Israelul a tăiat aprovizionarea cu alimente, apă, electricitate și combustibil în Gaza, care fusese deja blocată atât de Egipt, cât și de Israel. Israelul a declarat că ridicarea blocadei din Gaza nu va avea loc până când ostaticii, care au fost răpiți de Hamas, nu se vor întoarce în siguranță în țara lor.

"Negocierile dintre marile puteri sunt un aspect important, mai exact negocierea dintre SUA, Israel și Egipt pentru ca străinii din Gaza să poată ieși prin frontiera aceea dintre Fășia Gaza și Egipt. Lucrul acesta are mare importanță pentru că sunt și cetățeni americani în Gaza dar sunt și 230 de cetățeni români care ar vrea să părăsească Gaza pentru a ajunge acasă. România are parteneriate strategice și relații speciale de securitate și cu SUA și cu Israel. Dacă americanii vor putea să iasă prin punctul de trecere al frontierei cu Egiptul înseamnă că ar putea să treacă și românii. Totul e să îi lase Hamas.

 Vezi și Scoaterea românilor din Gaza. Chirieac: ”Dacă va fi o cale de ieșire pentru americani, va fi una și pentru români

În privința exploziei antiisraeliene în marile orașe ale Occidentului, mă tot gândesc cum este posibil acest lucru. Orice ființă umană care nu are mintea rătăcită nu poate să fie de acord cu ce au săvârșit Hamas în Israel. Decapitarea copilașilor de trei ani de zile, uciderea bebelușilor, uciderea de tineri complet neînarmați la festivalul acela, mulți dintre ei nici nu erau israelieni, nu poate fi acceptată de o minte omenească normală! Și atunci mă gândesc că poate lucrul ăsta s-a întâmplat fiindcă imediat după atacul de sâmbătă, 7 octombrie, Beniamin Netanyahu nu a fost foarte clar în a face o diferență între Hamas, organizație teroristă de-acum scufundată în sânge (nu mai e pătată de sânge!) și palestinienii normali. Dezastrul a fost nu doar pentru israelieni ci și pentru palestinieni, civili, oameni normali care sunt "călăriți" de Hamas. Și fiindcă nu s-a făcut de la bun început această departajare între barbarie și palestinieni, poate că lucrul acesta a dus la reacțiile necontrolate și greu de integrat.

Eu sper din tot sufletul să nu avem acest val de atentate... ați văzut că Franța a ridicat nivelul de alertă la cel mai înalt grad... avem atentate în toată lumea civilizată. Eu sper ca securitatea din România să țină lucrurile sub control să nu avem așa ceva și la noi. Iadul din Orientul Mijlociu este un război global! Marile puteri ale lumii se vor înfrunta în nisipurile Orientului Mijlociu! Nu mai am nicio îndoială în acest sens" a spus Bogdan Chirieac la România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel