Se caută angajați pentru hotelul lui Donald Trump.
Se caută angajați pentru hotelul lui Donald Trump din Irlanda. 27 de români sunt căutați ca să lucreze în hotelul Trump International din Doonbeg. Unitatea de cinci stele se află pe coasta de Vest a Irlandei, are camere şi restaurante cu vedere către Oceanul Atlantic. De asemenea, dispune de spa, teren de golf şi plajă.
Salariile pentru cei 27 de români ar urma să pornească de la 2000 de euro/lună. S-ar oferi și salarii de 3.000 de euro/lună. În plus, cazarea și mâncarea ar fi incluse, conform Observator.
Sunt căutați în țara noastră cinci bucătari, doi șefi de sală și 20 de oameni pentru curățenie. ”Nivelul de flexibilitate al candidaţilor români este foarte mare, se integrează foarte ușor în companii cu specific internațional și au un nivel foarte mare de anduranţă atunci când vine vorba de o schimbare”, spune Roxana Drăghici, reprezentant platformă de recrutare, pentru sursa citată.
”Comparând cu România este un salariu bun și atunci mulți preferă să plece să facă un sacrificiu de câțiva ani și să strângă ceva bani”, explică Sorina Faier, expert HR.
”Dacă vrei să lucrezi pentru Donald Trump, primul pas e să aplici pe unul dintre site-urile de recrutare. Al doilea pas - vei avea un interviu online pe platformă și dacă te vei face remarcat cineva va veni tocmai din Irlanda pentru un interviu faţă în faţă cu tine. Dacă treci cu bine și peste această probă nu-ți rămâne decât să iei avionul către Irlanda”, arată Bianca Florea, reporter Observator.
Românii se bucură de succes în afara țării, pentru că sunt serioși și muncitori. Un astfel de exemplu este Ionuţ Ormenişan. El a început să lucreze ca ospătar în urmă cu cinci ani, iar acum este managerul unui cunoscut hotel din Scoţia. ”Din momentul în care am intrat pe uşă, am avut deja o reputație foarte bine văzută. Și alți români, dacă au fost orientaţi către o carieră, au fost susţinuţi", povesteşte Ionuţ Ormenişan, manager general al unui hotel din Scoația.
La fel și Oana Hanganu a început să muncească pe postul de cameristă într-un hotel Marea Britanie. Acum, e supervizor. ”Avem fete la cameră, în jur de 6, la bucătărie sunt români, de la spălat vase până la bucătari, pe toate departamentele sunt români. Înainte în hoteluri se câștiga cel mai puțin, era minimul pe economie. Acum, de când cu Brexit-ul și cu pandemia, au încercat să ridice plata”, povestește ea pentru sursa citată.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu