Se dau bani de la AFM pentru modernizarea clădirilor. Cine beneficiază și despre ce sume vorbim

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Va fi lansat programul de modernizare a clădirilor publice. AFM a explicat în ce va consta programul, dar și ce fonduri sunt alocate pentru asta. 

Administrația Fondului pentru Mediu va lansa înscrierea în programul pentru creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei în clădirile publice. Înscrierile vor demara în 11 decembrie, la ora 10:00. Se vor încheia la finalul anului: 31 decembrie, 23:59. 

Pentru ce vor putea fi folosite fondurile

Programul va fi demarat pentru a moderniza clădirile publice, prin investiții de natură a crește performanța energetică, a scădea consumul anual de energie și a diminua efectele poluării aerului, după cum spunea președintele AFM, Laurențiu Adrian Neculaescu. Suma alocată pentru această acțiune este de 596.500.000 lei, iar banii din vin vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră.

Sumele maxime pornesc de la șase milioane de lei pentru comunele cu o populație de până la 5.000 de locuitori și ajung până la 24 de milioane de lei pentru subdiviziunile administrativ-teritoriale ale municipiului Bucureşti. 

Cine beneficiază de finanțare

Beneficiază de ajutorul de la AFM pentru modernizare unităţile administrativ-teritoriale organizate la nivel de comună, oraş, municipiu, judeţ, subdiviziunile administrativ-teritoriale ale municipiului Bucureşti sau instituţiile publice din subordinea/în coordonarea autorităţilor deliberative ale administraţiei publice locale, precum și cluburile sportive de drept public și COSR, pentru baze sportive de drept public aflate în administrarea, concesiunea sau folosința acestora; unitățile publice centrale și/sau teritoriale cu atribuţii specifice în domeniul apărării drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului, a proprietăţii publice şi private, asigurarea ordinii publice, prevenirea şi combaterea faptelor antisociale și protecţiei civilă şi gestionarea situaţiilor de urgenţă; apărarea împotriva incendiilor şi protecţia civilă a populaţiei şi bunurilor. 

Vezi mai multe informații în comunicatul AFM

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel