Se împlinește un vis al lui Ceaușescu. Când încep lucrările la unul din proiectele de suflet ale fostului dictator

colaj: captură video, Wikimapia
colaj: captură video, Wikimapia

Un vis pe care Nicolae Ceaușescu n-a mai apucat să-l vadă împlinit va beneficia de finanțare din partea Uniunii Europene începând cu 2024.

Proiectul de suflet al lui Ceaușescu - Canalul de Irigații Siret-Bărăgan - va primi finanțare din partea Uniunii Europene începând cu 2024.Vestea a venit de la secretarul de stat din Ministerul Agriculturii, Sorin Moise, în cadrul emisiunii „Probleme la zi”. Acesta a adăugat că vor fi alocate investiții de 100 de milioane de euro pentru dezvoltarea sistemelor de irigații în zonele unde infrastructura existentă este insuficientă, potrivit Radio România Actualități. Seceta din acest an a avut un impact semnificativ asupra culturilor agricole, iar riscul de a avea multe suprafețe nelucrate este crescut din cauza solului uscat.

Din bazinul Siretului, Canalul de Irigații Siret-Bărăgan ar putea prelua aproximativ 21.000.000 de metri cubi de apă, în plus față de cei 16.000.000 de metri cubi deja reținuți de Barajul Călimănești, cel mai important baraj de pe cursul râului. Această măsură ar ajuta la eliminarea riscului de inundații catastrofale. În trecut, în anii 2004 și 2005, au avut loc foarte multe inundații abundente în regiune.

                                                                             

Youtube video image

Proiect început în 1986 și abandonat după revoluție

Canalul Siret-Bărăgan ar avea rolul de a proteja aproximativ 130 km de diguri existente pe malul stâng al râului Siret și alte 130 km de diguri de-a lungul malului drept, acoperind județele Vrancea și Brăila, conform datelor din rapoartele de proiectare.

Canalul Siret-Bărăgan se întinde pe o distanță de 200 de kilometri și are numeroase ramificații. Acest proiect a fost o inițiativă a lui Nicolae Ceaușescu, în efortul său de a sprijini agricultura românească. Ceaușescu avea numeroase proiecte ambițioase, dar nu a avut ocazia să le pună în aplicare în întregime. E important de amintit că seceta a avut un impact semnificativ în trecut și continuă să afecteze România și în zilele noastre. Lucrările la Canalul Siret-Bărăgan au început inițial în anii 1986, dar au fost întrerupte după revoluția din 1989.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel