Se întoarce roata. Armata ucraineană ar fi spart frontul din regiunea Herson și înaintează pe mai multe direcții

Statul Major ucrainean a raportat că ocupanții ruși își concentrează principalele eforturi pe prevenirea înaintării trupelor ucrainene în zona Bugului de Sud / Foto: Armata ucraineană, facebook
Statul Major ucrainean a raportat că ocupanții ruși își concentrează principalele eforturi pe prevenirea înaintării trupelor ucrainene în zona Bugului de Sud / Foto: Armata ucraineană, facebook

Forțele Armate ale Ucrainei au lansat operațiuni ofensive în sudul Ucrainei.

Armata ucraineană a forțat, se pare, cu succes frontul de sud, iar o parte din forțele militare ruse ar fi fugit de pe câmpul de luptă, arată Radio DCNews.

Unele unități ale forțelor de ocupație ale Rusiei, sub presiunea Forțelor Armate ale Ucrainei, fug deja din pozițiile lor ocupate în regiunea Herson, se arată într-o postare a Grupului Operațional de Trupe Kahovka.

Șeful centrului de presă de coordonare comun al forțelor de apărare din sudul Ucrainei, Nataliya Humenyuk, a confirmat informațiile despre fuga unor unități militare inamice de pe câmpul de luptă, arată publicația Suspilne.

Sursele publicației Ukrainska Pravda confirmă și ele că s-a înregistrat o străpungere a primei linii de apărare a ocupanților, dar „este prea devreme să vorbim despre ceva concret, este un front mare”.

Într-un comentariu pentru  Hromadske, Humenyuk a adăugat că Forțele Armate ale Ucrainei au lansat acțiuni ofensive în multe direcții în sudul Ucrainei.

Statul Major ucrainean a raportat că ocupanții ruși își concentrează principalele eforturi pe prevenirea înaintării trupelor ucrainene în zona Bugului de Sud.

Este vorba despre regimentul 109 din așa-numitul „Republica Populară Donețk”, care și-a părăsit pozițiile, precum și despre parașutiștii ruși care le-au acordat sprijin până acum, dar au fugit de pe câmpul de luptă.

Grupul operativ a lansat și un videoclip în care un soldat rus se plânge că Forțele Armate au spart prima linie de apărare a rușilor din regiunea Herson. Totuși, autenticitatea videoclipului nu a putut fi confirmată din alte surse.

În videoclipul difuzat, soldatul spune că...

Citește mai departe pe Radio DCNews

Rusia spune că T-90 este unul dintre cele mai bune tancuri din lume, dar se chinuie cu el în Ucraina

T-90 este cel mai modern tanc de luptă al Rusiei? Având în vedere dependența îndelungată a Rusiei de folosirea unor cantități masive de armuri pe câmpul de luptă, Rusia caută mereu să își modernizeze și să actualizeze flota de tancuri acolo unde poate.

Dezvoltarea și modernizarea T-90 a fost un element semnificativ de la prăbușirea Uniunii Sovietice până în prezent, scrie Insider.

Ce este T-90

Rusia prezintă T-90 ca fiind unul dintre cele mai avansate tancuri ale sale aflate astăzi în serviciu. Înarmat cu un tun principal 2А46М de 125 mm deservit de autoîncărcător, T-90 are o rază de tragere de 5 kilometri în forma sa de bază și este echipat suplimentar cu mitraliere coaxiale KORD. Versiunea de bază a T-90 este propulsată de un motor cu 12 cilindri de 1000 mm, permițându-i să atingă viteze de 60 de kilometri pe oră pe șosea.

T-90 este capabil să tragă sistemul avansat de rachete ghidate antitanc 9M119 Refleks, care este conceput pentru a lovi tancurile cu blindaj reactiv exploziv sau elicoptere. În ceea ce privește protecția proprie, T-90 este protejat de o combinație de armuri reactive explozive Kontakt-5 pe carenă și turelă, precum și de o armură de oțel cu mai multe straturi.

Citește continuarea AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel