Se întrevede un mare scandal după rezultatele de la Bacalaureat: Judeţele fruntaşe nu aveau camere de supraveghere

harta_bacalaureat_74913700
harta_bacalaureat_74913700

Coincidenţă sau nu, judeţele care domină topul în ceea ce priveşte promovabilitatea nu au avut examen supravegheat video. Judeţele care au obţinut cele mai bune rezultate la Bacalaureat 2011 sunt Suceava, cu o promovabilitate de 65,03%, Harghita (64,03%) şi Constanţa (57,6%).

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Suceava, Laura Hacman, a declarat recent că în nici o sală de clasă în care se desfăşoară Bacalaureatul nu au fost instalate camere de supraveghere, aşa cum se întâmplă în alte judeţe cu o rată a promovabilităţii mult mai mică.

Ea a spus că în unităţile şcolare sucevene unde există sisteme de supraveghere video, acestea sînt montate la intrare şi pe holuri. Doamna Hacman a precizat că metodologia de desfăşurare a Bacalaureatului nu prevede obligativitatea instalării de camere de filmat în sălile de examen, scrie realitatea.net.

Nici în Harghita, ocupanta locului doi,   nu au existat camere de supraveghere. Inspectoratul Scolar Judeţean (ISJ) Harghita a luat decizia sa nu instaleze camere de luat vederi în sălile de examen unul dintre motive fiind acela că elevilor li se induce sentimentul de lipsa de încredere.

Şeful Inspectoratului Scolar Harghita, Ferencz Salamon Alpar, a declarat, la o şedinţă a Colegiului Prefectural, că recomandarea ministrului Educaţiei de a se instala camere de luat vederi în salile de examen a fost analizată de Consiliul de Administratie al instituţiei, care a ajuns la concluzia că nu ar fi oportună din niciun punct de vedere. Acesta a explicat că, pe de o parte, instituţia pe care o conduce nu dispune de fonduri necesare, iar pe de altă parte demersul nu ar avea un mesaj educativ pentru tineri, cărora li se va transmite ideea că adultii nu au încredere în ei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel