Se lansează primul Cabernet produs la Aliman

Pahar de vin cu ALIRA
Pahar de vin cu ALIRA

Compania WineRo anunţă lansarea vinului ALIRA Cabernet 2010, primul vin produs din acest soi la Aliman, în județul Constanța.

În mod tradiţional, evenimentul este marcat printr-o serbare câmpenească organizată direct în vie, la care, anul acesta au participat în jur de 250 invitați, printre care Marc Dworkin, oenologul francez din Bordeaux al WineRo, Alteţa Sa Prinţul Şerban Dimitrie Sturdza, Ghenadie Bobeică - administrator WineRo, Ilie Caci, şeful podgoriei Aliman, Eduardo Nino, cancelar la ambasada Mexicului, precum şi mulţi iubitori ai vinului din toate colţurile ţării.

Din punct de vedere meteorologic, anul 2010 nu a fost unul bun pentru viticultură, producţia fiind deopotrivă slabă cantitativ şi calitativ. În privinţa producţiei de la Aliman, selecţia riguroasă a strugurilor, atât în vie cât şi în cramă, a dus, în final, la o recoltă de doar 500 kg la hectar, însă de o calitate excepţională. Primul vin din recolta acelui an, care este supus atenţiei publicului, este ALIRA Cabernet Sauvignon 2010, urmând ca mai târziu să fie lansat şi ALIRA Merlot 2010.

”După succesul obţinut de ALIRA Merlot 2009 a venit timpul să scoatem pe piaţă şi un Cabernet obţinut în via noastră din Dobrogea. Cei care vor degusta acest vin nou vor remarca culoarea intensă. Senzaţia olfactivă este dominată de note de zmeură sălbatică şi coacăze. La gust, atacul este fructat, catifelat, susţinut de structura taninică. Finalul este lung, cu tanini specifici Cabernet-ului. Acest vin necesită păstrare la sticlă pentru o vreme şi are un potenţial excelent de învechire.”. – Marc Dworkin, Creatorul vinurilor ALIRA, oenolog francez de renume internaţional.

ALIRA Cabernet 2010 este un vin pemium destinat reţelei HORECA, adică va fi găsit în restaurante, cafenele şi magazine de specialitate. Din acest sortiment au fost produse mai puţin de 20 000 sticle de vin.

Specificul meteorologic al anului 2012 a făcut ca recoltatul viei la Aliman să înceapă mai devreme decât în anii precedenţi. Astfel există deja date concrete privind calitatea strugurilor culeşi „2012 a fost un an dificil cu îngheţuri iarna şi secetă în sezonul cald, însă, în pofida acestor dificultăţi, vom putea produce un vin de o calitate mai bună decât in 2011, chiar dacă volumul va fi mai mic. În acest an, pentru prima dată, vom produce un ALIRA Rose din 70% Cabernet şi 30% Fetească neagră” – Pierre-Marie Renaud, oenolog WineRo

Pe lângă lansarea ALIRA Cabernet 2010, pentru 2012 a fost planificată şi deschiderea cramei de la Rasova, judeţul Constanţa. În acest moment, sunt finalizate procedurile de atribuire a contractelor de servicii de proiectare si consultanţă, precum şi a contractului de execuţie lucrări. Totodată, sunt încheiate cu ofertanţii câştigători, în urma organizării licitaţiilor de atribuire, o parte din contractele aferente achiziţionării bunurilor ce fac obiectul proiectului.

”Ce ne-a ţinut în loc cu construcţia cramei este înăsprirea condiţiilor de creditare, consecinţă a modificării reglementărilor în domeniul politicii monetare. Astfel, a fost îngreunată si prelungită analiza dosarului de credit depus de catre noi, în vederea obţinerii fondurilor pentru implementarea proiectului. În acest mod, până la data prezentă, cheltuielile aferente inevestiţiei, cheltuielile operaţionale şi de regie au trebuit a fi suportate de către societate strict din fondurile proprii.” – Ghenadie Bobeică, administrator WineRo

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel