România este țara cu cel mai mare număr de morți în accidente rutiere raportat la populație în UE, potrivit datelor Comisiei Europene pentru anul 2020. Jurnalistul Val Vâlcu a făcut câteva precizări în acest sens, atragând atenția asupra comportamentului conducătorilor auto.
În cadrul emisiunii "Deferiți mass-media" de la DC News TV, jurnalistul Val Vâlcu a atras atenția asupra modului în care conducătorii auto aleg să se comporte în trafic.
"E carnagiu pe șosele, e haos! Șoferii sunt prost pregătiți, frustrările din viața de zi cu zi le descarcă în trafic.", a declarat Val Vâlcu, dând apoi exemplu că, "de Revelion, când Bucureștiul era gol, șoferii se grăbeau să ajungă primii la Stop".
După ce analistul politic Bogdan Chirieac a menționat "starea foarte proastă a drumurilor românești", jurnalistul Val Vâlcu a întrebat: "De ce nu sar trenurile de pe șine? De ce nu avem accidente feroviare?"
"A fost în timpul lui Băsescu un accident, o deraiere cu victime, după care s-a oprit viteza. Asta e starea căii ferate, merge trenul cu 30 la oră. N-ai avut morți, n-ai avut răniți! Sunt incidente, dar accidente nu pentru că s-a redus viteza. Ăsta e drumul, asta e viteza. Nu există nicio justificare să depășești pe linie continuă, să intri în ăla din față că *drumul e prost*.", a continuat Val Vâlcu.
Jurnalistul consideră că soluția nu e să pui în pericol alt conducător auto, ci să "te duci frumos la Palatul Victoria, te duci la alegeri, îi razi pe ăștia până înțeleg să facă șosele, să nu mai fure!"
"Între Casa Presei și Arcul de Triumf, merg zilnic pe acolo, cel puțin patru (n.red. șoferi) mă depășesc cu viteză mai mare decât cea legală, trecând peste linia continuă. Cel puțin patru în cele trei minute!", a adăugat el.
"Poliția e absentă în trafic.", a mai spus jurnalistul Val Vâlcu la DC News TV.
Val Vâlcu a vorbit apoi despre cum, în Germania, a trecut un șofer "cu 40 la oră, a văzut flash-ul de la radarele fixe, zice *Hai să mai trec o dată să-i arăt că merg cu 40 km/h* și i-au venit două amenzi pentru că nu avea centura. Se lucrează electronic, ca-n secolul 21".
VEZI ȘI: EXCLUSIV România vs Suedia, siguranța pe șosele în cifre. De 10 ori mai multe decese în România
Comunicatul Comisiei Europene poate fi consultat AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News