Se răcește vremea: Temperaturi negative în Capitală! Alina Șerban, meteorolog ANM, anunță că ”se va depune strat de zăpadă”

Se răcește vremea. Alina Șerban, meteorolog ANM: Se va depune strat de zăpadă / Foto: Pixabay
Se răcește vremea. Alina Șerban, meteorolog ANM: Se va depune strat de zăpadă / Foto: Pixabay

Alina Șerban, meteorolog ANM, a spus cum va fi vremea în perioada următoare.

"Avem o vreme capricioasă, cu alternanțe termice de la o zi la cealaltă, astfel încât dacă în această dimineață a fost foarte rece în mod deosebit în centrul țării, acolo unde temperaturile au fost negative, până la -7 grade în depresiuni, chiar și în zona periferică a Capitalei am avut temperaturi ușor negative, până la -2 grade, ei bine, astăzi vorbim despre temperaturi mai ridicate decât în mod normal la această dată pentru partea de sud, de vest și de este a teritoriului, acolo unde minimele vor atinge 15-17 grade, iar mâine chiar și mai mult decât atât.

Alina Șerban, ANM: Nici măcar toamna cu adevărat nu putem spune că vine 

Vorbim despre maxime de 19-20 de grade în partea de sud-vest a teritoriului, temperaturi cu 8 grade mai mari decât ar trebui să avem la această dată. Însă, un front atmosferic rece va traversa teritoriul țării noastre, dinspre vest către est, și va determina precipitații sub formă de ninsoare la munte, acolo unde a mai nins și zilele trecute. Se va depune strat de zăpadă, dar și ploi în partea de sud-est a teritoriului, acolo unde vom avea averse însoțite de descărcări electrice și chiar intensificări de scurtă durată ale vântului.

De altfel, vom avea rafale de peste 80-90 km/h și în zonele montane, cel mai probabil mâine după amiază, mâine noapte, iar vântul se va intensifica mâine noapte în toată partea de sud și de sud-est a teritoriului pentru că acest front atmosferic rece aduce după sine nu numai precipitații, aduce și o masă de aer mai rece.

Schimbarea celor două mase se va face cu intensificări ale vântului, cu fenomene specifice instabilității atmosferice, dar și cu temperaturi mai scăzute care se vor resimți duminică în nordul, centrul teritoriului, atunci când minimele vor fi de 7-8, cel mult 9 grade. În partea de sud și de sud-est, temperaturile rămân mai ridicate de atât, până la 15-16 grade, dar spuneam că avem alternanțe termice de la o zi la cealaltă. Nici măcar toamna cu adevărat nu putem spune încă că vine pentru că săptămâna viitoare ne așteptăm din nou la o masă de aer cald.

Vremea în Capitală

Și în Capitală vorbim de alternanțe termice mai degrabă la temperaturile minime. În această dimineața a fost foarte rece, apoi se mai încălzește puțin pentru că se înnorează. Maximele rămân undeva pe la 15-17 grade, poate mai scăzute duminică și luni, iar săptămâna viitoare se încălzește din nou și foarte probabil ca și în zona Capitalei să avem fenomene de instabilitate atmosferică sâmbătă după-amiază", a spus Alina Șerban la Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel