Se reiau zborurile spaţiale comerciale. Virgin Galactic a făcut anunţul

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Compania de turism spaţial Virgin Galactic a anunţat luni reluarea zborurilor suborbitale cu o misiune ce va avea loc la sfârşitul lunii mai şi care va avea la bord patru angajaţi ai companiei, urmând ca zborurile comerciale să fie reluate la sfârşitul lui iunie.

Misiunea Unity 25 va avea loc la sfârşitul lunii mai, a anunţat compania fondată de britanicul Richard Branson, care s-a îmbarcat în ultimul zbor spaţial al companiei, produs în urmă cu aproape 2 ani (iulie 2021).

De atunci, compania a efectuat modificări asupra avioanelor sale portante şi vehiculelor spaţiale, modificări menite să îmbunătăţească performanţele motoarelor şi capacitatea de a efectua lansări mai frecvente.

Unity 25 va constitui „ultima evaluare a sistemului spaţial complet şi a experienţei echipajului înainte de reluarea zborurilor comerciale la sfârşitul lui iunie”, a anunţat Virgin Galactic. Unity 25 urmează să fie cel de-al cincilea zbor în spaţiu (conform definiţiei americane, dincolo de altitudinea de 80 de kilometri) al companiei Virgin Galactic.

Călătoria propusă de Virgin Galactic nu oferă decât câteva minute de imponderabilitate: un avion uriaş decolează de pe o pistă convenţională, transportând în spaţiu un modul lansator care seamănă cu un jet privat de dimensiuni mai mari. Acesta din urmă îşi activează propulsia după ce se desprinde de avionul portant şi urcă până depăşeşte altitudinea de 80 de kilometri, după care revine la sol planând şi aterizează pe aceeaşi pistă.

Aceste zboruri au loc de la baza Spaceport America, din deşertul din New Mexico.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel