Se schimbă clasamentul în politică. Sondajul, dezvăluit în cursul serii de Antena 3

Un sondaj realizat în luna august, care va fi dezvăluit în cursul serii la  Antena 3, relevă o schimbare importantă pe scena politică.

Rezultatele sondajului, realizat de Institutul Avangarde pentru Antena 3, vor fi prezentate de sociologul Marius Pieleanu, în emisiunea lui Adrian Ursu, de la ora 21.

Cercetarea sociologică reflectă tendința de scădere a încrederii în președintele Klaus Iohannis, pe care au consemnat-o alte cercetări recente, publicate săptămâna trecută. Președintel iohannis a scăzut 10 procente de la precedenta măsurătoare, ajungând la 61% cotă de încredere. Totuși, este de remarcat că Iohannis rămâne singurul politician cu o cotă pozitivă.

Pe locul al doilea în topul încrederii se află Victor Ponta, cu 38 de procente, urmat de vicepremierul Gabriel Oprea, cu 37%. Rezultatul Avangarde confirmă sondajul IRSS, publicat în urmă cu o săptămână. Trendul pozitiv înregistrat de liderul UNPR se reflectă și la nivelul partidului pe care vicepremierul îl conduce.

UNPR trece pragul electoral

UNPR este creditat de sondajul Avangarde cu 5%, intenție de vot. Dacă ar candida singur în alegeri, partidul lui Gabriel Oprea ar trece pragul electoral.

Pe locul patru în topul încrederii se află Liviu Dragnea, cu 36%.

Liderii Opoziției nu reușesc să câștige teren în clasamentul încrederii, în ciuda scorului bun pe care îl face PNL (41% intenție de vot, față de 37, PSD). Cel mai probabil, PNL urcă prin efectul de tracțiune exercitat de Klaus Iohannis.

În schimb, Traian Băsescu are 21% încredere, devansând-o cu 1 procent ope Alina Gorghiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel