Se schimbă vremea brusc în București: Vânt puternic, vijelii, grindină, averse/ Aproape toată țara sub Cod Portocaliu și Galben

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Furtuni și vânt de 60 km/h vom avea astăzi în Capitală, după temperaturi caniculare de 34 de grade prognozate. 

UPDATE: A fost emis Cod Galben pentru intervalul 3 iunie, ora 12:00 – 4 iunie, ora 3:00, de instabilitate atmosferică temporar accentuată: ”În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30...40 l/mp”. 

ANM a emis și Cod Portocaliu în intervalul 3 iunie, ora 15:00 – 4 iunie, ora 3:00: ”În Banat, Crișana, cea mai mare parte a Transilvaniei și a Olteniei și în nord-vestul Munteniei vor fi intensificări ale vântului (rafale în general de 60...80 km/h), vijelii, grindină de medii și posibil mari dimensiuni, averse torențiale și frecvente descărcări electrice. În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30...40 l/mp și izolat de peste 50...60 l/mp”. 

---- 

Administrația Națională de Meteorologie a emis o prognoză meteo specială pentru intervalul 03.06.2024, ora 10:00 - 04.06.2024, ora 03:00. Conform meteorologilor, astăzi, la umbră, temperaturile în Capitală vor ajunge până la 34 de grade la umbră. După-amiază însă, vom avea furtuni și vânt destul de puternic, ce va ajunge până la 60 km/h. 

”Vremea va fi călduroasă, cu disconfort termic în creștere, astfel că după-amiază indicele temperatură-umezeală ITU va atinge pragul critic de 80 de unități. Gradul de instabilitate atmosferică va fi accentuat, iar din a doua parte a zilei vor fi perioade cu înnorări, intensificări ale vântului cu viteze în general de 55...60 km/h, vijelii, grindină, averse și descărcări electrice. Temperatura maximă va fi de 33...34 de grade” anunță ANM. 

Vara a început cu vreme caniculară și prognoza meteo pe o lună arată că așa va fi toată luna iunie. 

Citește aici: Iunie vine cu temperaturi de foc. Prognoza meteo pe o lună

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel