COD GALBEN  Se schimbă vremea: Furtuni și răcire bruscă cu peste 10 grade. Cod Galben pentru aproape toată țara

 Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Vremea se schimbă. Meteorologii anunță furtuni, iar temperaturile vor scădea semnificativ. 

Astăzi, 13 iunie, avem în vigoare, o alertă de Cod Galben de temperaturi ridicate și disconfort termic ridicat: ”În intervalul menționat, în Muntenia, în sudul Olteniei și în zona continentală a Dobrogei se vor înregistra temperaturi ridicate pentru această dată, maximele se vor situa în general între 30 și 34 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) situându-se în jurul valorii de 80 de unități” au arătat meteorologii ANM pentru Argeș, București, Brăila, Buzău, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Ilfov, Ialomița, Olt, Prahova, Tulcea, Teleorman. 

Însă, de la ora 17:00, a intrat în vigoare o alertă valabilă până vineri dimineață, la ora 06:00, de instabilitate atmosferică. Astfel, sub avertizarea de Cod Galben, ANM anunță: ”În intervalul menționat, în sudul Banatului, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, cea mai mare parte a Transilvaniei și jumătatea sudică a Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii (rafale în general de 55...70 km/h), precum și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp”. 

În intervalul menționat, în București, ”vremea se va menține călduroasă, cu disconfortul termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul valorii de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai ales seara și la începutul nopții, când vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 33 de grade, iar spre dimineață va coborî spre 16...19 grade” conform ANM. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel