Se schimbă Legea Educației! Uniunea Studenţilor din România, consultări ample

 2018.
2018.

În urma numeroaselor modificări pe care Legea Educaţiei le-a suferit de-a lungul celor şapte ani de existentă, a deficienţelor sistemului educaţional românesc, precum si în urma constituirii Consiliului Consultativ al Ministerului Educaţiei Naţionale pentru îmbunătăţirea politicilor educaţionale si elaborarea unui nou cadru legislativ privind sistemul educaţional românesc, Uniunea Studenţilor din România a decis lansarea unor serii de consultări si dezbateri prin intermediul Campaniei Comment.

Alegeri prezidentiale 2024

Drept urmare, marţi, 7 august, la sediul Uniunii Studenţilor din România, a avut loc o primă întâlnire a grupului de lucru educaţional la care au participat studenţi din cadrul a cinci Universităţi bucurestene.

Problemele identificate

În urma discuţiilor, s-au identificat mai multe aspecte si problematici cu care beneficiarii sistemului educaţional se confruntă, dintre care amintim: consilierea în carieră si abandonul universitar, formarea si evaluarea cadrelor didactice, modalităţile de admitere în cadrul ciclurilor superioare de învăţământ, modalităţile de evaluare ale studenţilor, definirea domeniilor strategice, angajabilitatea în domeniu, precum si alte situaţii punctuale.

Consultările vor continua atât în Bucuresti, cât si în ţară, astfel încât la următoarea întâlnire a Consiliului Consulativ al Ministerului Educaţiei Naţionale pentru îmbunătăţirea politicilor educaţionale si elaborarea unui nou cadru legislativ privind sistemul educaţional, la care suntem prezenţi ca invitaţi permanenţi să venim cu o serie de propuneri concrete.

Ajutor pentru beneficiarii sistemului educaţional

"M-am bucurat tare mult să văd cum în ciuda faptului că este vacanţă si majoritatea studenţilor sunt plecaţi din oras, la prima întâlnire pe care am organizat-o au fost prezenţi studenţi din cadrul Universităţii din Bucuresti, Academiei de Studii Economice, Universităţii Tehnice de Construcţii Bucuresti, Universităţii de Medicină si Farmacie "Carol Davila" Bucuresti si Universităţii Româno-Americane, reusind astfel să ne formăm o imagine de ansamblu asupra problemelor punctuale cu care se confruntă mediul universitar, dar si cel preuniversitar. Prin intermediul celor 108 organizaţii membre USR care acoperă aproape toate domeniile educaţionale din ţară, precum si prin intermediul colegilor cu experienţă în consilii, senate, consilii de administraţie sau diverse comisii educaţionale, ne dorim să aducem un aport considerabil la elaborarea noii legi. Ne propunem asadar, ca următoarea lege să fie una predictibilă si realistă, dar mai ales să vină în ajutorul tuturor beneficiarilor sistemului educaţional.", Alin Grigore presedintele Uniunii Studenţilor din România.

Uniunea Studenţilor din România este cea mai mare federaţie studenţească din ţară, reunind un număr de 108 organizaţii din 17 centre universitare. Scopul statutar al federaţiei este acela de a reprezenta, promova si apăra drepturile studenţilor, în raport cu actorii relevanţi la nivel naţional, în special cu Ministerul Educaţiei Naţionale, Ministerul Tineretului si Sportului, Parlamentul, Guvernul, Presedinţia României, precum si Municipalităţi si Universităţi. Uniunea Studenţilor din România este reprezentată în Consiliul Economic si Social al României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel