Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că starea de alertă va fi ridicată în scurt timp.
Ridicarea stării de alertă va duce și la ridicarea multor restricții, a spus, sâmbătă, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, prezent la Bistrița-Năsăud. Ministrul a spus că ridicarea stării de alertă se va face în scurt timp, citează Mediafax.
Alexandru Rafila s spus că ridicarea stării de alertă va duce și la ridicarea multor restricții.
„Nu are rost să ne angajăm cu termene, dar lucrul acesta se va întâmpla cât mai rapid”, a spus Rafila.
Întrebat cum se va face accesul în săli de spectacole și alte instituții, Rafila a precizat că „dacă discutăm de ridicarea stării de alertă evident și restul de activități legate de pandemie vor reveni la normal”, dar „nu are rost să intrăm în astfel de detalii”, mai ales că situația continuă să fie îngrijorătoare, în ciuda faptului că numărul de cazuri zilnice de COVID-19 este în scădere.
„Astăzi (sâmbătă - n.r.) au fost 18.000 de cazuri înregistrate. Chiar dacă numărul este în scădere rapidă, nu sunt puține. Așteptăm un moment optim ca aceste restricții să permită și desfășurarea în siguranță a activităților publice. Nu are rost să ne angajăm la termene, dar cu siguranță termenul va fi rapid în momentul în care situația o va permite”. a mai sus Rafila.
Ministrul Sănătății a precizat că în spațiile aglomerate va exista recomandarea purtării măștii, dar nu va mai fi o obligație.
În ceea ce privește studiul făcut pe pacienții cu COVID-19 din secțiile ATI din țară, acesta a reliefat că au fost secvențiate peste 350 de probe la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș, iar rezultatele preliminare arată că 12,5 la sută dintre pacienți au varianta Delta, iar restul Omicron. Practic, unul din 8 din cei din secțiile ATI au infecție cu varianta Delta.
Un număr de 18.751 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore şi au fost raportate 157 de decese, dintre care 13 anterioare intervalului de referinţă, a informat, sâmbătă, Grupul de Comunicare Strategică (GCS).
"Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 12 februarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 18.751 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 157 decese, dintre care 13 anterioare intervalului de referinţă", precizează GCS.
În România, cel mai mare număr de cazuri de persoane infectate cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei - 40.018 - s-a înregistrat pe 1 februarie. Vezi BILANȚUL complet AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News