Se vinde casa din filmul horror "Poltergeist". Cât valorează acum

colaj: captură video, Zillow
colaj: captură video, Zillow

Proprietatea folosită în filmarea celebrului film horror "Poltergeist" este acum disponibilă pentru vânzare, având un preț de 1,1 milioane de euro.

Imobilul de 210 metri pătrați, cu patru dormitoare și trei băi, situată în Simi Valley, California, la nord de Malibu, a fost listat pe site-ul Zillow.com pentru vânzare.

Aceasta este prima dată când casa este scoasă la vânzare de la construcția sa în 1979. Anunțul pe site-ul amintit asigură potențialii cumpărători că nu există nicio activitate paranormală în locuință. "Proprietarii inițiali au îndrăgit această casă", se specifică în anunț. Filmul "Poltergeist," produs de Steven Spielberg și regizat de Tobe Hooper (cunoscut pentru "The Texas Chainsaw Massacre"), urmărește povestea unei familii a cărei casă este bântuită de spirite malefice. Succesul filmului a dus la realizarea a două continuări și un sequel.

În 2022, o altă casă faimoasă din filmele de groază din California a fost vândută: cea din "Nightmare on Elm Street", care a marcat prima apariție a lui Freddy în 1985. Această proprietate s-a vândut pentru 2,98 milioane de dolari. De asemenea, locuința emblematică din "Home Alone 2" a fost vândută în luna mai a anului trecut pentru 4,8 milioane de euro. Situată în Chicago, casa de 848 de metri pătrați a păstrat câteva dintre elementele cult ale decorului său original.

S-a vândut și fosta casă a lui Keith Raniere, condamnat astăzi la 120 de ani de închisoare

Potrivit Redfin, în 8 august s-a vândut și celebra casă din 8 Hale Dr., Halfmoon, NY pe care fostul lider al sectei sexuale NXIVM o folosea drept "bibliotecă" dar și cuibușor de nebunii pentru fanteziile sale. Aici își chema "studentele" la a căror fond emoțional pretindea că "lucrează" atunci când le supunea la perversiuni.

NXIVM (pronunțat "Nexium") a fost o organizație fondată de Keith Raniere în 1998, care s-a prezentat ca o comunitate pentru dezvoltare personală și profesională. Cu toate acestea, organizația a devenit cunoscută publicului larg pentru practicile sale controversate și activitățile ilegale, inclusiv trafic de persoane și exploatare sexuală.

Keith Raniere s-a născut pe 26 august 1960, în Brooklyn, New York. El s-a autoproclamat ca fiind un lider spiritual și un inovator în domeniul dezvoltării personale. Raniere a fondat NXIVM împreună cu Nancy Salzman, promițând o cale către îmbunătățirea personală printr-o serie de cursuri intensive și seminarii numite "Executive Success Programs" (ESP). Mai târziu s-a descoperit DOS (Dominus Obsequious Sororium), o subgrupare secretă a NXIVM, condusă de Raniere, care s-a dezvăluit a fi un cult de tip piramidal. Membrii DOS, în mare parte femei, erau recrutate sub pretextul că vor fi parte a unei societăți secrete de susținere a femeilor, dar, în schimb, acestea erau obligate să ofere "garanții" compromițătoare și să suporte abuzuri fizice și psihice.

În 2018, Raniere a fost arestat și acuzat de o serie de infracțiuni grave, inclusiv trafic de persoane, fraudă, și exploatare sexuală. În 2019 a fost găsit vinovat și în octombrie 2020 a fost condamnat la 120 de ani de închisoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel