Steaua va juca, marți, de la 21:45, cel mai important meci al începutului de sezon, într-o perioadă nu tocmai fastă pentru echipă. În ultimele două partide, roș-albaștrii au înregistrat o contraperformanță rar întâlnită sub conducerea lui Laurențiu Reghecampf: două semieșecuri consecutive, 1-1 în turul cu Legia, și 2-2 în campionat cu Gaz Metan.Așa cum e normal înaintea unui meci de o importanță capitală, apar tot felul de speculații, atât optimiste, cât și pesimiste - cu Bourceanu reprezentant de seamă - referitoare la o eventuală calificare a Stelei în grupele Champions League.
Principala problemă a roș-albaștrilor o reprezintă chiar rezultatul din primul tur, de pe Arena Națională. Oricum am da-o, 1-1 nu e deloc un scor bun pentru primul meci disputat acasă, într-o dublă manșă. Însă gsp.ro, pentru a demonta acest aspect, prezintă o statistică potrivit căreia ultimele patru calificări ale Stelei în grupele Champions League au venit după rezultate de 2-2 în deplasare - cu Bruge (1996), Standard Liege (2006), Bate Borisov (2007) și Galatasaray (2008). Acest scor ar califica-o și acum pe Steaua în grupe.
Un alt punct slab pentru meciul de la Varșovia îl reprezintă absența mijlocașului central Mihai Pintilii, suspendat după cartonașul galben încasat în primul meci. Lipsa lui Pintilii, înlocuit la pauză pe Arena Națională, s-a resimțit încă de atunci, lucru recunoscut și de Reghecampf, iar înlocuitorul acestuia din Polonia - indiferent că va fi Prepeliță, Filip sau Răduț - va avea o misiune extrem de dificilă. Mai mult, și fundașul central Vlad Chiricheș este incert. Proaspăt vândut la Tottenham, stâlpul defensivei steliste ar putea pleca în glorie din România, dacă ar duce din teren echipa în grupele celei mai importante competiții europene dedicate cluburilor. Însă totul depinde de starea sa de sănătate.
Nici Tătărușanu nu ne dă motive să fim optimiști. Titularul din poarta Stelei a avut o prestație dezastruoasă în ultimul meci de campionat, când le-a făcut cadou gazdelor cele două goluri. Așa cum ne-a obișnuit, Tătă reușește de minune să dea cu bățul în baltă, după o perioadă în care părea că se află pe o pantă ascendentă. Dar, bazându-ne pe inconstanța în evoluții de care dă dovadă, putem spera că după un meci execrabil, goalkeeper-ul roș-albastru va face un meci mare la Varșovia, așa cum a făcut și în turul precedent, la Tbilisi, unde la 0-0 a apărat un penalty ce putea schimba radical soarta calificării.
Precedentul AjaxÎnsă cu toate problemele, Steaua a arătat de atâtea ori că se poate. Nu o dată Reghecampf și jucătorii lui au reușit să se adune în momentele grele și să facă meciuri mari, iar calificarea la penalty-uri cu Ajax este cel mai bun exemplu în acest sens. Atunci roș-albaștrii pierduseră cu 2-0 în Olanda, și nu puteau conta pentru manșa retur pe cei doi închizători - căpitanul Bourceanu și Pintilii. Chiar și așa, Steaua a trecut de lăncieri. Marea diferență este că atunci calificarea a fost obținută acasă, pe Arena Națională, unde roș-albaștrii au fost împinși de la spate de peste 50.000 de suporteri. Acum totul se va juca pe un teren străin, care îi va fi ostil Stelei. Deși UEFA a închis o peluză a stadionului din Varșovia, cele 20.000 de bilete scoase la vânzare au fost epuizate, iar atmosfera nu va fi deloc una prietenoasă pentru băieții lui Reghecampf.
Marți, 27 august, poate fi seara în care Steaua poate răsări, dar nu poate apune. Doar își poate pierde puțin din strălucire. Chiar dacă nu va trece de Legia, Steaua va merge în Europa League, acolo unde sezonul trecut a fost oprită în optimi de Chelsea, viitoarea câștigătoare a trofeului. Asta dacă e să ne gândim la scenariul pesimistului Bourceanu, și să punem răul în față.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News