Seară muzicală în cimitirul Bellu

cimitirul-bellu1
cimitirul-bellu1

Cimitirul Bellu va fi gazda unui concert de muzică clasică, vineri seara, de la ora 19:00. Vizitatorii vor avea parte și de o prezentare a unor imagini cu lucrări din colecţia de artă a cimitirului, care este şi cel mai mare muzeu de artă în aer liber din România, scrie rtv.net.

[caption id="attachment_229872" align="alignleft" width="276"] foto: mediafax[/caption]
Evenimentul, intitulat "Ziua Mulţumirii", va aduce în fața celor prezenți membrii Cvartetului Chromatic, precum şi doi artişti ai Operei Naţionale Bucureşti - tenorul Lucian Corchiş și pianista Liana Mareş.
În plus, imaginile pe care spectatorii le vor vedea fac parte dintr-o colecție ce cuprinde peste 600 de capele, unele dintre acestea proiectate de arhitecţi renumiţi ca Ion Mincu, Grigore Cerkez, Alexandru Clavel sau Ion Berindei şi aproape 1.000 de sculpturi din marmură, piatră sau bronz, dintre care unele poartă semnătura marilor sculptori: Karl Stork, Dimitrie Paciurea, Frederic Stork, Ion Jalea, Raffaelo Romaneli, Carol Stork sau Oscar Han.Evenimentul este organizat de Administraţia Cimitirelor şi Crematoriilor Umane (ACCU), cu sprijinul ArCuB - centrul de proiecte culturale al Primăriei Municipiului Bucureşti, iar accesul publicului este liber.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel