Alegeri Primăria Capitalei. Sebastian Burduja: Nu aș fi acceptat să fiu președinte de filială dacă nu aș fi acceptat provocarea de a fi candidat pentru funcția de primar general

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Sebastian Burduja a vorbit despre candidatura pentru funcția de primar general.

Întrebat la Antena 3 CNN dacă va candida pentru funcția de primar al Bucureștiului, Sebastian Burduja a spus că nu ar fi acceptat să fie președintele filialei PNL București dacă nu ar fi avut intenția de a deveni edilul Capitalei.

"Sunt președintele filialei PNL București și nu aș fi acceptat provocarea de a fi președinte de filială dacă nu aș fi acceptat provocarea de a fi candidat și pentru funcția de primar general", a spus Sebastian Burduja.

Sebastian Burduja: Nici doamna Firea, nici domnul Nicușor Dan nu au fost primari buni pentru București

Întrebat dacă a avut o discuție concretă în acest sens, acesta a spus: "În momentul în care am preluat filiala, sigur că ne-am pus cu toții această problemă. Să știți, eu după 12 ani de America m-am mutat în anul 2016 în România și am stat 4 ani de zile cu doamna Firea primar și aproape 4 cu domnul Nicușor Dan. Nici doamna Firea, nici domnul Nicușor Dan nu au fost primari buni pentru București, deci cred că Partidul Național liberal trebuie să dea o a treia cale bucureștenilor. Pe baza faptului că avem cei mai buni primari din țară, de departe, și nu aș vrea să vă listez toate orașele în care liberalii au performat, dar și Bucureștiul simte nevoia de a se dezvolta.

Nu mai putem sta cu un buget de 5 miliarde de lei din care 4 miliarde 800 se duc pe subvenția la termoficare, pe subvenția transportului public și pe aparatul primăriei. Deci cum să dezvolți un oraș când ție din 5 miliarde îți rămân niște firimituri ca să investești în infrastructură, în termoficare, în spații verzi, când, de fapt, trebuie să creezi condițiile unei capitale europene.

Și am mai spus-o, PIB per capita, ajustat la puterea de cumpărare, deci nivelul de prosperitate, de calitate a vieții din București, pe date economice, este peste Roma, Berlin, Madrid, Varșovia, Budapesta, Viena, și ce capitală vreți din centrul și estul Europei, dar Bucureștiul nu arată ca orașele acestea din Occident pentru că a fost foarte prost administrat".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel