Deputatul PSD, Sebastian Ghiţă, este de părere că decizia Curţii Constituţionale prin care a fost declarată ca neconstituţională legea privind identificarea utilizatorilor de cartele prepay reprezintă "o greşeală uriaşă" ce periclitează siguranţa cetăţenilor României.
"Decizia CCR este o greşeală uriaşă faţă de interesele Romaniei. Este vorba despre siguranţa copiilor noştri. Este vorba de puterea României de a acţiona în faţa ameninţărilor externe de orice fel şi a reţelelor de crimă organizată. Este vorba de micşorarea capabilităţilor serviciilor de informaţii ale României şi instituţiilor de aplicare a legii de a şi exercita atribuţiile inclusiv în relaţiile cu partenerii externi", a declarat Sebastian Ghiţă.
Sebastian Ghiță susţine că ar trebui reluată dezbaterea despre modul în care pot fi protejaţi cel mai bine cetăţenii români şi găsite noi soluţii la această problemă. "Dezbaterea ar trebui să fie despre întărirea capacităţilor statului român şi protejarea cetăţenilor săi. Nu despre slăbirea instituţiilor fundamentale prin discuţii despre acoperiţi. Cred că Parlamentul trebuie să găsească rapid soluţii pentru a menţine România în rândul ţărilor sigure şi predictibile din punct de vedere legislativ", a afirmat social-democratul.
Curtea Constituţională a României (CCR) a decis, marţi, că Legea referitoare la identificarea utilizatorilor de cartele telefonice prepay este neconstituţională, după ce a admis sesizarea Avocatului Poporului.
"Plenul Curţii Constituţionale, învestit în temeiul art.146 lit.a) din Constituţia României şi al art.15 din Legea nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, s-a întrunit pentru a soluţiona, în cadrul controlului anterior promulgării, obiecţia de neconstituţionalitate a Legii pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.111/2011 privind comunicaţiile electronice, obiecţie formulată de Avocatul Poporului.
Curtea Constituţională, cu majoritate de voturi, a admis obiecţia de neconstituţionalitate şi a constatat că Legea pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.111/2011 privind comunicaţiile electronice este neconstituţională, în ansamblul ei", se arată într-un comunicat al CCR.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News