Sebastian Haller, diagnosticat cu cancer testicular, a început tratamentul

Facebook Sebastian Haller
Facebook Sebastian Haller

Atacantul Sebastian Haller, legitimat la Borussia Dortmund, a început tratamentul pentru cancerul testicular cu care a fost diagnosticat. 

Atacantul ivorian Sebastian Haller, transferat recent la Borussia Dortmund de la Ajax Amsterdam, a trimis un mesaj de încurajare din clinica unde a început tratamentul pentru o tumoare la testicule depistată la puţin timp după transferul său la clubul german de fotbal, informează agenţia EFE.

"Primul pas a fost deja făcut. Mulţumesc Borussiei Dortmund şi întregii echipe medicale pentru grija excepţională arătată faţă de mine", a scris Haller pe contul său de Twitter, unde a postat şi o fotografie cu el pe patul de spital.

"Ce bine să te vedem zâmbind din nou", se arată în alt mesaj postat de actuala sa echipă din Bundesliga.

Sebastian Haller a fost depistat cu o tumoare la testicule, care i-a fost descoperită după o serie de examene medicale intensive, anunţase Borussia Dortmund pe site-ul său, explicând în acelaşi timp că atacantul de 28 de ani s-a plâns de o stare de rău după antrenamentul din Elveţia, la Bad Ragaz, unde vicecampioana Germaniei pregăteşte noul sezon.

Jucătorul a fost transferat de la Ajax pentru a-l înlocui pe Erling Braut Haaland, plecat la Manchester City.

Ivorianul va juca la BvB până în 2026, iar suma transferului s-a ridicat la 22,5 milioane de euro, scrie Agerpres.

Anunţul a fost făcut la începutul săptămânii

"O tumoare la testicule i-a fost descoperită după o serie de examene medicale intensive", a scris Borussia pe site-ul său, explicând în acelaşi timp că atacantul de 28 de ani s-a plâns de o stare de rău după antrenamentul de luni dimineaţă în Elveţia, la Bad Ragaz, unde vicecampioana Germaniei pregăteşte noul sezon.

Jucătorul, transferat de la Ajax pentru a-l înlocui pe Erling Braut Haaland, plecat la Manchester City, a revenit la Dortmund, a precizat clubul, adăugând că "alte examene medicale vor fi efectuate într-un centru specializat".

"Această veste este un şoc pentru Sebastien Haller şi pentru noi toţi. Toată familia de la BvB îi doreşte lui Sebastian o restabilire completă şi cât mai rapidă posibil. Vom face tot ce stă în putinţa noastră pentru ca el să primească cel mai bun tratament posibil", a spus directorul sportiv al Borussiei, Sebastian Kehl.

Cancerul, o boală veche de milenii. O mumie egipteană ar fi suferit în timpul vieții sale

O mumie egipteană ar avea urmele unei maladii oncologice, spun arheologii. 

Un studiu efectuat pe o mumie veche de 2.000 de ani a identificat defecte faciale extinse, indicând faptul că individul suferea de cancer nazofaringian. Carcinomul nazofaringian (NPC) este cel mai frecvent cancer cu originea în nazofaringe, cel mai frecvent în rinofaringele postero-lateral sau fosa lui Rosenmüller.

Pe baza tomografiei computerizate, studiul, condus de Proiectul Mumiei din Varșovia și Departamentul de Oncologie de la Universitatea de Medicină din Varșovia, indică posibilitatea apariției unor modificări tumorale în oase, în timp ce modificările faciale ale oaselor nazofaringiene sunt evidente și nu sunt tipice pentru procesul de mumificare.

Profesorul Rafał Stec de la Departamentul de Oncologie de la Universitatea de Medicină din Varșovia a spus, conform Heritage Daily: ”Deocamdată se suspectează o tumoare malignă, iar singurul diagnostic sigur este posibil după un examen histopatologic, care ar oferi o certitudine de 100%.”

Cancerul în Egiptul antic nu era rar și sunt cunoscute mai multe cazuri de cancer nazofaringian confirmat. Cercetătorii intenționează să colecteze mostre de țesut pentru a le compara cu colecțiile de probe de la alte mumii egiptene stocate în SUA și Marea Britanie.

Potrivit echipei, analiza mumiei poate contribui la dezvoltarea medicinei moderne prin dezvăluirea ”semnăturii moleculare” a cancerului care poate fi comparată cu cancerele actuale. Echipa speră, de asemenea, să identifice cauza cancerului, indiferent dacă acesta a fost asociat cu o infecție virală, cum ar fi HPV, sau a fost cauzat din cauza fondului genetic. De asemenea, studiul va extinde cunoștințele despre evoluția cancerului, contribuind la noi metode de diagnostic și tratament.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel