Sebastian Lăzăroiu a pierdut în faţa UDMR. Preşedintele Băsescu şi-a demis consilierul

Sebastian Lăzăroiu
Sebastian Lăzăroiu

Declaraţiile recente ale lui Sebastian Lăzăroiu la adresa UDMR, în care susţinea că Uniunea este „o formaţiune tolerată“  care „poate fi contestată că nu este un partid politic“ s-au întors împotriva sa. Preşedintele Traian Băsescu a semnat joi un decret prin care îl eliberează din funcţia de consilier prezidenţial pe Sebastian Lăzăroiu.

„Începând cu data de 01 mai 2011 vor înceta, prin acordul părţilor, raporturile de muncă ale domnului Sebastian-Laurenţiu Lăzăroiu cu Administraţia Prezidenţială. Preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat joi, 28 aprilie a.c., decretul de eliberare din funcţia de consilier prezidenţial a domnului Sebastian-Laurenţiu Lăzăroiu“, se arată într-un comunicat postat pe site-ul Preşedinţiei.

La începutul săptămânii De Ce News semnala faptul că Sebastian Lăzăroiu a lansat o serie de ameninţări voalate la adresa UDMR. „UDMR este o formaţiune tolerată în forma care este“, a spus Lăzăroiu. „În mod normal, ea poate fi contestată că nu este un partid politic. Dar sigur că nimeni nu a făcut-o, pentru că UDMR este un partener comod de guvernare, nu are nimeni interesul să-l distrugă. În mod normal, UDMR poate fi uşor contestat în instanţă“, declara Lăzăroiu. Acesta mai spunea şi că probabil în 10 - 15 ani UDMR nu va mai exista ca atare, deoarece curentele sale ideologice vor fi absorbite de partidele româneşti, iar factorul etnic nu va mai conta prea mult în societate.

Liderii UMDR au reacţionat

Decretul preşedintelui de eliberare din funcţie a lui Lăzăroiu a venit în aceeaşi zi în care au reacţionat şi liderii UDMR. Fostul preşedinte al UDMR, Marko Bela, declara, joi, că nu i-au „plăcut deloc” declaraţiile lui Sebastian Lăzăroiu privitoare la UDMR şi că speră ca acestea să nu fi fost ameninţări indirecte.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a reacţionat, tot joi, spunând că nu se teme de faptul că Uniunea va dispărea de pe scena politică din România, adăugând că nu are date care să ateste că Sebastian Lăzăroiu, consilier prezidenţial, a făcut declaraţii privitoare la viitorul UDMR ca un mesaj din partea şefului statului, Traian Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel