Seceta din Africa de Sud duce la măsuri drastice. Peste 720 de animale sălbatice, sacrificate pentru hrană. 84% din rezervele alimentare ale Namibiei, epuizate

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Namibia intenționează să sacrifice 723 de animale sălbatice, inclusiv 83 de elefanți, și să distribuie carnea oamenilor care se luptă să se hrănească din cauza unei secete severe în Africa de Sud.

Sacrificarea va avea loc în parcuri și zone comunale în care autoritățile consideră că numărul animalelor depășește suprafețele de pășunat și rezervele de apă disponibile, se arată într-o declarație publicată luni, potrivit Reuters.

84% din rezervele alimentare, epuizate

Africa de Sud se confruntă cu cea mai gravă secetă din ultimele decenii, Namibia epuizându-și 84% din rezervele alimentare luna trecută, potrivit Organizației Națiunilor Unite. Se așteaptă ca aproape jumătate din populația Namibiei să se confrunte cu niveluri ridicate de insecuritate alimentară în lunile următoare.

Cu o secetă atât de severă, conflictele dintre oameni și animalele sălbatice sunt de așteptat să crească dacă autoritățile nu intervin, a declarat Ministerul Mediului.

"În acest scop, 83 de elefanți din zonele de conflict identificate vor fi sacrificați, (iar) carnea va fi alocată programului de combatere a secetei”, a declarat acesta.

De asemenea, țara intenționează să sacrifice 30 de hipopotami și 60 de bivoli, precum și 50 de impala, 100 de gnu albastre, 300 de zebre și 100 de elande.

O sută cincizeci și șapte de animale au fost deja vânate de vânători profesioniști și companii contractate de guvern, producând peste 56 800 de kilograme de carne.

"Acest exercițiu este necesar și este în conformitate cu mandatul nostru constituțional în care resursele noastre naturale sunt utilizate în beneficiul cetățenilor namibieni”, a declarat Ministerul Mediului.

Se estimează că peste 200 000 de elefanți trăiesc într-o zonă de conservare care se întinde pe cinci țări din Africa de Sud - Zimbabwe, Zambia, Botswana, Angola și Namibia - ceea ce face ca regiunea să găzduiască una dintre cele mai mari populații de elefanți din lume.

Sute de elefanți au murit anul trecut în Botswana și Zimbabwe din cauza secetei.

68 de milioane de persoane din Africa de Sud suferă din cauza secetei

Aproximativ 68 de milioane de persoane din Africa de Sud suferă din cauza efectelelor unei secete provocate de El Nino, care a distrus culturile din întreaga regiune, a declarat sâmbătă blocul regional SADC.

Seceta, care a început la începutul anului 2024, a afectat producția vegetală și animală, provocând penurie de alimente și afectând economiile în general.

Șefii de stat din cele 16 națiuni ale Comunității de Dezvoltare a Africii de Sud (SADC) s-au reunit în capitala Zimbabwe, Harare, pentru a discuta probleme regionale, inclusiv securitatea alimentară.

Aproximativ 68 de milioane de persoane sau 17% din populația regiunii, au nevoie de ajutor, a declarat Elias Magosi, secretarul executiv al SADC.

"Sezonul ploios 2024 a fost unul dificil, majoritatea zonelor din regiune confruntându-se cu efectele negative ale fenomenului El Nino, caracterizat prin apariția târzie a ploilor”, a declarat el.

Trei țări au declarat stare de dezastru natural

Aceasta este cea mai gravă secetă din Africa de Sud din ultimii ani, din cauza unei combinații de fenomene naturale El Nino - atunci când o încălzire anormală a apelor din Pacificul de Est modifică tiparele meteorologice mondiale - și a temperaturilor medii mai ridicate produse de emisiile de gaze cu efect de seră.

Țări precum Zimbabwe, Zambia și Malawi au declarat deja stare de dezastru natural, în timp ce Lesotho și Namibia au solicitat sprijin umanitar. În luna mai, regiunea a lansat un apel pentru 5,5 miliarde de dolari în asistență umanitară pentru a sprijini răspunsul la secetă, însă donațiile nu au venit, a declarat președintele demisionar al SADC, Joao Lourenco, președintele Angolei.

"Suma mobilizată până în prezent este, din păcate, sub sumele estimate și aș dori să reiterez acest apel către partenerii regionali și internaționali pentru a-și dubla eforturile... pentru a ne ajuta oamenii care au fost afectați de El Nino”, a declarat acesta la summit.

Seceta este un subiect major de discuție la summitul din acest an, alături de probleme precum conflictul în curs de desfășurare din estul Republicii Democratice Congo, despre care Lourenco a spus că este o sursă de mare îngrijorare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel