Secret KFC: Condiţii de creștere a puilor sacrificaţi după 35 de zile

V-ați întrebat vreodată în ce condiții sunt crescuți puii de la KFC? Este bine de știut faptul că sunt sacrificați după doar 35 de zile.

Postul de televiziune BBC1 difuzează un documentar intitulat „The Billion Dollar Chicken Shop“ (Magazinul care vinde pui de miliarde), prilej cu care sunt prezentate pentru prima dată imagini de la una dintre fermele care asigură gigantului fast-food KFC. Aici se află doar o parte din cele 23 de miliarde de pui necesari, într-un singur an, numai în Marea Britanie, potrivit adevărul.ro.
 
Documentarul realizat de BBC1 prezintă condiţiile în care sunt crescute şi îngrijite păsările care ajung în restaurantele KFC. Aproximativ 34.000 de pui sunt înghesuiţi într-un spaţiu închis, unde lumina naturală are acces prin doar câteva ferestre. Puii au o durată de viaţă de doar 35 de zile, înainte de a fi gazaţi şi pregătiţi de livrare.
 
Activiştii pentru drepturile animalelor susţin că respectivele condiţii sunt „nedrepte“, dar fermierii consideră că puii au parte de o viaţă scurtă, dar foarte bună, notează publicaţia Daily Mail. După ce sunt gazaţi, puii sunt tăiaţi în nouă bucăţi fiecare, puşi în tăvi imense şi trimişi într-un depozit de unde urmează să fie distribuiţi pe întreg teritoriul Marii Britanii.
 

Citește și: Listă cluburi de fițe Dorobanți închise de inspectori

 
Numai în Marea Britanie, un număr de 1.000 de ferme asigură companiei fast-food, în fiecare an, 23 de milioane de pui, iar restaurantele vând 400 de bucăţi de pui pe minut. Deşi fermierul care apare în documentarul BBC1 crede că nu este nimic greşit în modul în care sunt trataţi şi crescuţi pui, doar cu „apă şi mâncare“, după cum ţine să asigure audienţa, directorul organizaţiei Animal Aid, Andrew Tyler, a declarat în cursul zilei de ieri că „păsările sunt condamnate să supravieţuiască în barăci cu puţine ferestre, care duhnesc a amoniac“.
 
„Foarte multe mor de foame sau din cauza deshidratării. Din 900 de milioane de păsări de acest tip crescute anual în ţară, 30 de milioane mor înainte de a fi sacrificate, a mai explicat directorul Animal Aid.
 
Pe de altă parte, reprezentanţii KFC spun că toţi furnizorii de carne îndeplinesc cerinţele impuse de Uniunea Europeană, dar şi de Marea Britanie. Un purtător de cuvânt al postului BBC a declarat pentru Daily Mail că documentarul încearcă să prezinte o imagine imparţială asupra afacerii KFC, fiind pentru prima dată când compania americană a permis filmarea în locaţii care ţin de procesul de fabricare.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel