Regina Angliei, în ciuda vârstei înaintate (95 de ani), are multe responsabilități. Printre ele se află călătoriile în jurul lumii. În aceste deplasări, regina Elisabeta a II-a este foarte atentă să nu dezvăluie un secret despre gusturile sale personale și are o explicație bună.
Potrivit Daily Express, regina Elisabeta a II-a nu dezvăluie niciodată care este mâncarea ei preferată. Nici liderilor din alte țări, nici oamenilor din jurul său. Gordon Rayner, un jurnalist care a contorizat călătoriile reginei în străinătate ani de zile, explică de ce: „Dacă ai spune că ai o mâncare preferată, ți-ar servi întotdeauna asta”.
În ciuda acestui fapt, se știe că regina Elisabeta a II-a are o slăbiciune culinară: tortul de ciocolată cu biscuiți.
Darren McGrady, care a fost bucătarul personal al monarhului, spune că regina mănâncă acest dulce în fiecare zi. Și Prințul William îndrăgește acest desert delicios.
Ai nevoie de:
1/2 linguriță de unt pentru ungerea tigăii
230g biscuiți sau fursecuri dulci
100g unt nesărat, înmuiat
100g zahăr granulat
100g ciocolată neagră
Pentru glazură:
230g ciocolată neagră pentru glazură
30g ciocolată pentru ornat
Mod de preparare:
Unge o formă de tort cu unt și așaz-o pe o tavă acoperită cu o foaie de copt. Sfărâmă biscuiții în bucăți de mărimea migdalelor și pune-i deoparte. Într-un castron mare, amestecă untul și zahărul până când amestecul începe să se subțieze.
Topește cele 100 de grame de ciocolată neagră și adaugă-le în amestecul de unt. Pune apoi oul și omogenizează toate ingredientele. Scufundă la final bucățile de biscuiți până când toate sunt acoperite cu amestecul de ciocolată.
Răstoarnă amestecul în forma de tort pregătită. Încearcă să umplimi toate golurile care se pot forma la baza tortului, deoarece acesta trebuie să susțină întreaga greutate a desertului. Lasă tortul la frigider timp de cel puțin 3 ore pentru a se răci.
Între timp, topește cele 200 de grame de ciocolată neagră într-o oală pe care o așezi pe aragaz, la foc mic.
Scoate forma de tort și pune-o pe un suport.
Toarnă ciocolata topită peste tort și netezește blatul și părțile laterale cu ajutorul unui cuțit. Lăsă ciocolata să se întărească la temperatura camerei. Cu ajutorul unui cuțit, desprinde părțile laterale ale tortului și pune-l cu grijă pe un platou.
Topește cele 30 de grame de ciocolată rămasă și folosește-le pentru a decora partea superioară a tortului. Când glazura se întărește, porționează cu grijă desertul, scrie catine.ro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu