Secretarul american al Apărării: Populația civilă este 'centrul de greutate' în războiul din Gaza

FOTO cu caracter ilustrativ. SURSA: Freepik
FOTO cu caracter ilustrativ. SURSA: Freepik

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a formulat sâmbătă cele mai puternice declarații până în prezent cu privire la necesitatea Israelului de a proteja civili în Fâșia Gaza, numindu-i centrul de greutate în războiul Israelului cu Hamas și avertizând asupra riscurilor radicalizării lor.

În acest fel de luptă, centrul de greutate este populația civilă. Și dacă îi împingi în brațele inamicului, înlocuiești o victorie tactică cu o înfrângere strategică", a spus Austin, bazându-se pe experiența sa ca general cu patru stele care superviza lupta împotriva militanților Statului Islamic.

"Prin urmare, am subliniat în repetate rânduri liderilor Israelului că protejarea civililor palestinieni în Gaza este atât o responsabilitate morală, cât și o imperativă strategică"

Vicepreședintele SUA, Kamala Harris, a declarat sâmbătă că prea mulți palestinieni sunt uciși în Gaza și a îndemnat Israelul să facă mai mult pentru a-i proteja, prezentând o viziune americană pentru Gaza post-conflict.

La o conferință de presă în cadrul summit-ului COP28, Harris a spus că Israelul are dreptul legitim să desfășoare operațiuni militare împotriva militanților Hamas, care au lansat atacuri din Gaza la 7 octombrie, în urma cărora au fost uciși peste 1.200 de oameni în sudul Israelului.

"Pe măsură ce Israelul se apără, contează cum o face. Statele Unite sunt categorice: legea internațională umanitară trebuie respectată. Prea mulți palestinieni nevinovați au fost uciși", a spus Harris.

Statele Unite au devenit din ce în ce mai vocale în ceea ce privește necesitatea ca Israelul să restrângă zona de conflict în timpul oricărei ofensive în sudul Gaza și să asigure zone sigure pentru palestinieni, scrie reuters.

"Pe măsură ce Israelul își urmărește obiectivele militare în Gaza, credem că Israelul trebuie să facă mai mult pentru a proteja civili nevinovați", a adăugat ea.

Potrivit autorităților palestiniene, peste 15.000 de oameni au fost uciși până acum în Gaza.

Harris a consultat lideri regionali în timp ce participa la summit-ul privind climatul de la Dubai, după ce i-a fost solicitat de președintele american Joe Biden să îi ia locul la masă în timp ce acesta se concentrează asupra războiului dintre Israel și Hamas.

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că intenționează doar să lovească Hamas.

Noi determinăm zone sigure în coordonare cu agențiile internaționale și cu prietenii noștri americani, în locuri unde populația știe că poate să se evacueze. Am făcut acest lucru în nord și vom face și în alte locuri, iar acest lucru este important pentru că nu avem dorința de a afecta populația", le-a spus el jurnaliștilor în Tel Aviv.

Într-un alt mesaj adresat Israelului, Harris a afirmat că Statele Unite nu vor permite relocarea forțată a palestinienilor din Gaza sau din Cisiordania, asediul Gaza sau redesenarea frontierelor Gaza. "Comunitatea internațională trebuie să aloce resurse semnificative pentru a sprijini recuperarea pe termen scurt și lung în Gaza, de exemplu, reconstruirea spitalelor și locuințelor, restabilirea energiei electrice și a apei curate și asigurarea că brutăriile pot fi redeschise și reaprovizionate", a declarat ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel