Secretarul de stat Anthony Blinken, declaraţii din Israel. "Moment incredibil de dificil nu doar pentru Israel, ci pentru întreaga lume"

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Anthony Blinken a făcut mai multe declaraţii în Israel. 

"Am revenit în Israel în acest moment incredibil de dificil pentru această naţiune, dar de fapt pentru întreaga lume. Vin în faţa dvs nu doar ca secretarul de stat american, dar şi ca evreu. Bunicul meu a fugit de pogromul din Rusia. Tatăl meu vitreg a supravieţuit lagărelor de concentrare, Auschwitz, Dachau... Aşa că înţeleg, la un nivel personal, ce ecouri aduc atacurile Hamas asupra evreilor. Vin în faţa dvs şi ca soţ, tată a unor copii mici. E imposibil să mă uit la fotografiile familiilor ucise şi să nu mă gândesc la copiii mei.

E doar unul dintre actele de teroare ale Hamas. Sunt dovezi de brutalitate care amintesc de ce e mai rău din ISIS. Copii măcelăriţi, cadavre batjocorite, oameni tineri arşi de vii, femei violate, părinţi executaţi în faţa copiilor lor şi invers. Cum putem înţelege aşa ceva? Cum putem digera aşa ceva? Şi totuşi, în acelaşi timp în care am fost şocaţi de cei din Hamas, am fost şi inspiraţi de curajul cetăţenilor din Israel. Vorbim de un bunic care a condus către un Kibutz aflat la o oră de casa lui, înarmat doar cu un pistol, şi care şi-a salvat copiii şi nepoţii. Despre o mamă care a murit după ce s-a pus scut în faţa fiului ei adolescent, dându-i viaţă a doua oară. Despre echipele de voluntari din Kibutzuri care s-au organizat rapid pentru a-şi ajuta vecinii. Despre solidaritatea celor care s-au mobilizat să doneze sânge. Despre oameni care îşi deschid uşile celor care au trebuit să fugă de acasă.

Poporul israelian s-a mândrit cu capacitatea de a se apăra, chiar şi când şansele sunt împotriva lor. Mesajul meu către Israel este ăsta: s-ar putea să fiţi puternici singuri să vă apăraţi, dar cât SUA există, nu va trebui. Mereu vom fi alături de voi. Ăsta e mesajul pe care preşedintele Joe Biden l-a dat de când a început criza aceasta. E mesajul pe care eu şi colegii mei l-am dat omologilor din Israel. Cu mesajul ăsta vin aici.

SUA susţine Israel. Avertisment pentru statele care vor să profite de situaţia din Israel

Ne ţinem de cuvânt şi vom da rachete şi alte echipamente militare pentru a susţine sistemul Iron Dome. Au ajuns deja câteva transporturi de arme şi multe altele sunt pe drum. Vă pot spune că sprijinul din Congres este copleşitor pentru securitatea Israelului. Vom reafirma avertismentul clar al preşedintelui Joe Biden către toţi cei care se gândesc să profite de situaţia din Israel. Nu o faceţi! SUA sprijină Israelul.

Am adus cel mai mare portavion în estul Mării Mediterane, am crescut prezenţa avioanelor de luptă în regiune. Lucrăm îndeaproape cu Israel pentru a elibera ostaticii. Lucrăm şi diplomatic în regiune, pentru a preveni răspândirea conflictului. Nu există justificări pentru aceste atrocităţi. Şi premierul Netanyahu a spus că trebuie să fie momentul pentru claritate morală.

Indivizi din 36 de ţări au fost ucişi sau sunt dispăruţi după aceste atacuri. Nicio regiune nu a scăpat de atacurile sângeroase ale Hamas. Toţi cei care vor pace şi dreptate trebuie să condamne teroarea Hamas. Ştim că Hamas nu reprezintă poporul palestinian. Ştim că, în loc să promoveze bunăstarea cetăţenilor, conduce represiv. Ştim că Hamas nu a comis aceste atacuri cu interesele poporului în minte. Hamas are doar o agendă. Să distrugă israelul şi să ucidă evrei. Nicio ţară nu poate tolera măcelărirea cetăţenilor săi. Israel are dreptul şi obligaţia de a se apăra şi de a se asigura că nu se va mai întâmpla.

Noi, democraţiile, ne deosebim de terorişti ţintind spre un standard diferit, chiar dacă e greu. Valoarea pusă pe viaţa umană, pe demnitate, asta ne face ce suntem. E una dintre puterile noastre. De asta e important să ne luăm măsuri pentru a evita rănirea civililor. În mod tragic, numărul vieţilor nevinovate luate de Hamas continuă să crească. Ştim acum că printre ei sunt cel puţin 25 de americani ucişi.

SUA va continua să lucreze cu Israel, cu oamenii săi, şi cu ceilalţi din regiune care rămân alături de viziunea păcii şi prosperităţii", a declarat Anthony Blinken. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel