Secretarul general al ONU cere „un armistițiu umanitar” pentru Paștele ortodox

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres 
Secretarul general al ONU, Antonio Guterres 

Pauza de patru zile ar asigura condițiile necesare pentru trecerea în siguranță a tuturor civililor care doresc să părăsească zonele de conflict și pentru livrarea ajutorului umanitar.

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a denunțat ofensiva rusă în estul Ucrainei și a cerut părților să înceteze luptele pentru o „pauză umanitară” de patru zile , cu ocazia Paștelui Ortodox, potrivit Rainews.

„Cer  o pauză umanitară de 4 zile pentru Săptămâna Mare”, de joi până duminică, „pentru a permite deschiderea unei serii de coridoare umanitare” în Ucraina.

Secretarul general al ONU a observat apoi că „anul acesta Săptămâna Sfântă Ortodoxă este sărbătorită sub norul unui război care reprezintă negarea totală a mesajului de Paște. În loc să sărbătorească o nouă viață, acest Paște coincide cu o ofensivă rusă în estul Ucraina”.

Guterres a subliniat apoi că pauza umanitară va oferi condițiile necesare pentru satisfacerea a două lucruri imperative și cruciale: „Trecerea în siguranță a tuturor civililor dispuși să părăsească zonele de confruntare actuală și așteptată, în coordonare cu Comitetul Internațional al Crucii Roșii, precum și cu livrarea în siguranță a ajutorului umanitar care salvează vieți oamenilor din zonele cele mai afectate, cum ar fi Mariupol, Herson, Donețk și Luhansk ”.

Analistul politic Bogdan Chirieac a afirmat, după interviul acordat de ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, în engleză, pentru presa din India, că scopul apariției este reprezentant de dorința celor de la Kremlin, în frunte cu Vladimir Putin, de a scăpa - dacă se poate - nevătămați din aventura în care au intrat. Nevătămați însemnând că vor suferi oprobiul internațional, vor fi interziși că, după Bucha, nu mai pot fi primiți nicăieri. Festivalul s-a terminat.

E o disperare reală a Kremlinului, pentru că s-a dovedit că, din punct de vedere tehnologic, sunt la jumătatea secolului XX, deci militar nu au valoare. Rusia, care și-a făcut loc înapoi la masa de superputere prin forță militară, nu are valoare prin trupele convenționale. Mai are doar armamentul nuclear despre care știți bine ce înseamnă.”

Citește întreaga știre AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel