Secretarului Apărării, Lloyd Austin, urmează să depună mărturie în fața Congresului despre motivul pentru care a ținut secretă spitalizarea față de Casa Albă

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

Secretarul Apărării, Lloyd Austin, a fost rugat să depună mărturie în fața Comisiei pentru Servicii Armate a Camerei Reprezentanților cu privire la spitalizarea sa nedeclarată.

Secretarul Apărării, Lloyd Austin, a fost rugat să depună mărturie în fața Comisiei pentru Servicii Armate a Camerei Reprezentanților cu privire la spitalizarea sa nedeclarată.

În vârstă de 70 de ani, acesta a fost diagnosticat cu cancer de prostată la începutul lunii decembrie, iar pe 22 decembrie a fost supus unei intervenții chirurgicale.

Dar la 1 ianuarie a început să acuze "dureri severe la nivelul abdomenului, picioarelor și șoldurilor" și a fost internat la spitalul Walter Reed. Casa Albă nu a fost informată de spitalizarea sa până la 4 ianuarie și nu a aflat de diagnosticul de cancer până la 9 ianuarie - ceea ce a dus la apeluri pentru demisia lui Austin.

Joi, Mike Rogers, un republican din Alabama și președinte al Comisiei pentru servicii armate, i-a scris lui Austin pentru a-i cere să se prezinte în fața comisiei pe 14 februarie și să dea explicații.

'Congresul trebuie să înțeleagă ce s-a întâmplat și cine a luat decizii pentru a împiedica dezvăluirea locului unde se află un secretar de cabinet', a scris Rogers.

Austin a petrecut primele două săptămâni din 2024 în spital, iar luni a fost externat în casa sa din Virginia.

Președintele Joe Biden a declarat că Austin are tot sprijinul său, dar republicanii l-au acuzat că a fost "absent fără permisiune."

Kathleen Hicks a preluat controlul asupra unor atribuții ale lui Austin pe 2 ianuarie, dar Casa Albă nu a fost informată.

"Menținerea celei mai pregătite și letale forțe posibile necesită ca toți cei din comunitatea de securitate națională să se poată baza pe disponibilitatea și transparența secretarului apărării. În mod regretabil, nu ați dat dovadă de aceste atribute de-a lungul acestui ultim șir de evenimente", a declarat Rogers în scrisoarea sa de patru pagini adresată lui Austin. 

Rogers, care a deschis o anchetă cu privire la comportamentul lui Austin, a declarat că dorește ca acesta să ofere detalii despre comunicările sale cu Casa Albă și cu oficiali ai Departamentului Apărării, despre transferul temporar de putere către secretarul adjunct Kathleen Hicks și despre acțiunile oficiale ale lui Austin în timpul spitalizării sale.

Hicks a preluat controlul asupra unor atribuții ale lui Austin pe 2 ianuarie, dar Casa Albă nu a fost informată.

În aceeași zi în care Hicks a preluat puterea, secretarul de presă al Pentagonului, șeful de personal al lui Austin și consilierul militar principal al acestuia au aflat că Austin se afla în spital.

"Mă aștept la onestitatea și cooperarea dumneavoastră deplină în această chestiune. Orice altceva mai puțin de atât este complet inacceptabil", a spus Rogers. 

Publicul nu a fost informat despre spitalizarea lui Austin până la 5 ianuarie.

Austin și Pentagonul nu au răspuns încă la solicitarea lui Rogers, conform Daily Mail.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel